• Tout petit - licht! (3+) - Familiedag
  Familie / Familiedag
  Licht! is een voorstelling waarin het licht aan het dansen gaat. Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond, en de performers bewegen mee.
  Culture
 • Villanella & Maria Clara Villa-Lobos - Alex in Vuilbakland (6+) - Familiedag
  Familie / Familiedag
  Een plastic wereld vol vreemde personages. Choreografe Maria Clara Villa-Lobos liet zich inspireren door de magische wereld van Lewis Carols Alice in Wonderland. Ze zocht een originele en ludieke manier om onze wegwerpmaatschappij in vraag te stellen.
  Culture
 • C-mine expeditietocht
  Zin om het kloppend hart van de mijn te leren kennen? Het vernieuwde Energiegebouw van Winterslag is een bron van wonderlijke verhalen. Een stadsgids vertelt er je alles over tijdens een anderhalf uur durende tocht. Onderweg kom je verschillende indrukwekkende en interactie...
  Tourism
 • Post uit Hessdalen - PAKMAN (5+) - Familiedag
  Familie / Familiedag
  PAKMAN leeft sneller dan een muis kan klikken. 1 pakje, 2 formulieren, 3 stempels, 6 handtekeningen, 450 keer per dag, 159.750 pakjes per jaar in ruil voor 10 vakantiedagen. PAKMAN doorkruist het land om altijd precies op tijd pakjes af te leveren.
  Culture
 • Superhallo - Knol d'Amour - Familiedag
  Familie / Familiedag
  Doorlopend van 13 tot 15 uur en van 16 tot 18 uur. Knol d’Amour is een wonderlijke interactieve installatie waarin de aardappel de hoofdrol speelt. De Knol leeft van aardappels en wil die liefde graag delen met de bezoeker.
  Culture
 • B12 / Joke Emmers & Het Gevolg - Lost Boys
  Theater
  Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman duiken in het leven van J.M. Barrie, de schrijver van Peter Pan. Ze gaan op zoek naar de realiteit van de verbeelding. Zijn de Lost Boys echt of verzonnen? That’s the question.
  Culture
 • Filmgenres - Melodrama, biografie en wereldcinema
  Cursussen
  Een filmgenre is al even oud als het medium film zelf. De eerste van het einde van de 19de eeuw daterende filmpjes van de broers Lumière waren documentaires, even later maakten ze – allicht onbewust - de eerste educatieve film en de eerste komische film.
  Culture
 • Sluitertijd - De Donkere Kamer
  Lezingen
  Een avond vol fotografie. Een avond over fotografie. Een avond met fotografen. Wie van fotografie houdt, kan niet wegblijven van ‘De Donkere Kamer’.
  Culture
 • Veerle Stinckens - luisterlezing Beethoven
  Lezingen
  Beethoven is gekend voor muzikale vernieuwingen en daarin is hij een kind van zijn tijd. In het begin van de 19de eeuw was hij de eerste componist die door de dramatische maatschappelijke veranderingen gegrepen werd.
  Culture
 • Daan - Nada (clubshow)
  Muziek
  Met de release van het nieuwe album ‘Nada’ heeft Daan zich helemaal opnieuw uitgevonden. Als het album nog beheerst klinkt, dan zijn de live shows dat totaal niet! Drijvende songs met een band in topvorm!
  Culture