• Maxim Storms & Lobke Leirens - Another One
  Theater / C-takt#1
  Jong talent dat afstudeerde aan het Gentse KASK, één van de drie theateropleidingen in Vlaanderen. Ze maakten een haast woordloze voorstelling die aanleunt bij slapstick.
  Cultuur
 • HZT / Eva Line de Boer - 17
  Theater / C-takt#1
  Jonge moslima’s dromen over studeren, leuk werk en de prins op ’t witte paard, zoals elk ander meisje doet in Nederland. Naarmate de huwbare leeftijd nadert, worden zaken als partnerkeuze in de eigen geloofsgroep steeds belangrijker.
  Cultuur
 • Benjamin Muller / B-Classic - Petroesjka
  Dans / C-takt#1
  De Genkse choreograaf/danser maakte in opdracht van het B-Classicfestival een voorstelling waarin hij samen met twee andere dansers (Genkenaar Jochem Eerdekens en Hella Vanhemelrijck) én twee muzikanten het beroemde ballet Petroesjka op muziek van Stravinsky op zijn eigen, h...
  Cultuur
 • Judith Clijsters - Bored to death
  Dans / C-takt#1
  De Limburgse choreografe Judith Clijsters maakte vorig jaar de felgesmaakte Same Self Defined: 28 years later, een solo over identiteit.
  Cultuur
 • Vera Tussing - Mazing
  Dans / C-takt#1
  Wat betekent samenzijn in deze tijd? Vijf dansers komen in beweging door de aanwezigheid van het publiek. Uit eenvoudige sociale interacties komt een netwerk van handelingen tevoorschijn. Mazing herbevestigt de kracht van de aanraking in dit digitale tijdperk.
  Cultuur
 • Dries Gijsels & Renée Goethijn - Totally
  Theater / C-takt#1
  Met NO USE FOR BINOCULARS toonden de jonge makers Dries Gijsels & Renée Goethijn (beiden afgestudeerd aan RITCS) meteen wat ze in hun mars hadden. Met hun tweede voorstelling Totally bevestigen ze dat talent.
  Cultuur
 • Sien Van Maele - Spijs voor Liefde
  Theater / C-takt#1
  SPIJS VOOR LIEFDE is een theatrale food performance. In deze hartverwarmende voorstelling poogt de jonge maker Sien Vanmaele (Toneelacademie Maastricht) een gebroken hart te genezen op culinaire wijze.
  Cultuur
 • Radouan Mriziga - 7
  Dans / C-takt#1
  De Marokkaanse choreograaf en danser (P.A.R.T.S.) is jong talent par excellence. Hij debuteerde met 55, maakte daarna 3600 en is er nu met 7. In zijn werk is duidelijk te zien hoe hij geïntrigeerd is door wiskunde, door ruimte en architectuur. Deze nieuwe voorstelling voor z...
  Cultuur
 • Laika en Het nieuwstedelijk - Zigzagkind (10+)
  Familie
  Voor zijn bar mitswa – zeg maar de joodse versie van de ‘plechtige communie’ moet de 13-jarige Nono gaan logeren bij een oude oom. Niks feestje dus. Nono is diep teleurgesteld. Hij wordt door zijn vader en diens vriendin Gaby op de trein gezet. Een brief met ‘instructies’ vo...
  Cultuur
 • Bart Herman - In mijn element
  Muziek / Matinee
  Bart Herman brengt nieuw materiaal en het fijnste uit zijn ouder reperotire. Nederlandstalige folk, country, pop en rock’n roll. Begeleid door zijn trouwe muzikanten, is hij volledig ‘in zijn element’.
  Cultuur