• Hannes Coudenys - Like my like
  Lezingen
  Hoe kan je social media op een originele manier aanwenden om er zelf beter van te worden op allerlei vlakken. Hannes Coudenys – zelf een brand – geeft zijn geheimen prijs in een taal die ook voor social media nitwits verstaanbaar is.
  Cultuur
 • Veerle Stinckens - Luisterlezing György Ligeti
  Luisterlezing
  György Ligeti was één van de toonaangevende figuren van de Europese avantgarde. Onder druk van het communistisch bewind in Hongarije componeerde hij aanvankelijk in de stijli van zijn landgenoten Kodaly en Bartók.
  Cultuur
 • Dounia Mahammed - Salut Copain
  Theater
  Jong talent om in de gaten te houden! Dounia Mahamed won met deze monoloog de Schrijfprijs op Theater aan Zee. U kon het hier al zien in 2016, maar we tonen het opnieuw.
  Cultuur
 • LOD Muziektheater & HETPALEIS / Inne Goris - HUIS (8+)
  Familie
  HET KIND VERTELTEr is een huis.Op een plek hier ver vandaan.Daar woon ik.Ik ben 8 jaar.Ik ben niet alleen.Er is ook De Moeder.Ze slaapt.Vaak.Ze huilt.Veel.En ik?Ik wil zoveel meer.
  Cultuur
 • 'Nuff Said
  Humor / Muziek

  ‘Nuff Said, volgens de gekende formule. Huisorkest BRZZVLL, presentator/knuffelbeer Erhan Demirci en een fantastische line-up van internationale gasten brengen live muziek, spoken word en comedy.

  Cultuur
 • Davidsfondsacademie - De grote politieke verhalen in Europa
  Cursussen
  De Franse Revolutie was een van de grootste politieke omwentelingen uit de Europese geschiedenis. Ze vormde ook de belangrijkste voedingsbodem voor de grote politieke ideologieën die daarna in West-Europa vorm kregen.
  Cultuur
 • Het Nieuwstedelijk - Een Ontgoocheling
  Theater
  Een Ontgoocheling is een vroege novelle van Willem Elsschot. Adriaan Van Aken maakt er een voorstelling over die in de zomer van 2017 gepresenteerd wordt tijdens de Zomer van Antwerpen.
  Cultuur
 • Succesvolle herbestemmingen
  Cursussen
  Een introductie in de principes van de herbestemmingen van oude gebouwen met een schets van twee prachtige voorbeelden: het Duitstalig parlement in Eupen en het sportcentrum La Fraineuse in Spa. De perfecte voorbereiding op de cultuuruitstap van 16 maart 2016.
  Cultuur
 • Roel Dieltiens & Wibert Aerts - Aperitiefconcert
  Klassieke muziek
  Topcellist Roel Dieltiens gaat samenwerken met een topviolist, namelijk Wibert Aerts. Ze hebben een duoprogramma samengesteld met zelden gespeelde, maar uitermate mooie 20e eeuwse muziek.
  Cultuur
 • Louis Vanhaverbeke / Campo - Multiverse
  Dans
  Wie vorig seizoen zijn performance Kokokito zag, noteert meteen deze datum in zijn agenda!
  Cultuur