All About Music

Brecht Gielis

Op maandag 29 oktober tussen 14 en 17 uur nodigen we enkele experten uit die hun licht laten schijnen over muziek en geluid binnen het hedendaags circus. Zowel voor de professional als voor de liefhebber hebben we een boeiend programma samengesteld.
 

Stijn Dickel (BE) - lezing over circus en de kunst van het luisteren

DATUM: ma 29 oktober 2018
LOCATIE: Brasserie Basic
UUR: 14:00
GRATIS

Stijn Dickel is geluidskunstenaar en oprichter van aifoon. Hij werkt rond geluid en luisteren. Bij aifoon draait het niet rond muziek of stem. De focus ligt op geluiden, klanken en vooral op luisterbeleving. Die beleving wordt mee bepaald door allerlei factoren waar we ons niet altijd bewust van zijn: ruimte, beweging, het lichaam, context, cultuur, persoonlijke herinneringen, je gemoedstoestand, … Stijn Dickel is verantwoordelijk voor het geluid bij de circusvoorstelling Plock! van Grensgeval. Deze voorstelling speelt tijdens het festival.  Speciaal voor dit festival heeft hij ook de installatie ‘PASSATA’ gemaakt, waar het geluid vanuit de voorstelling opnieuw tot leven komt.


Duur lezing: 50 min.
Een gratis koffie inbegrepen.
 

Loes Van Schaijk (NL) - lezing over muziek en hedendaags circus

DATUM: ma 29 oktober 2018
LOCATIE: Brasserie Basic
UUR: 15:30
GRATIS

Loes van Schaijk is cultuurwetenschapper en muziekleraar aan het circusdepartement van Codarts in Rotterdam. Loes is bezig met een studie over hoe circusartiesten (leren om te)  werken met muziek. Ze schreef en publiceerde het boek High Lonesome Below Sea Level (2015) over bluegrass in Nederland en ze zingt en speelt contrabas in de band Red Herring.

Duur lezing: 50 minuten
Een gratis drankje inbegrepen.