Jazz op het Plein

Hanna Simons

4 zomerse avonden genieten van jazz op een gezellig terras onder de indrukwekkende schachtbokken, op het C-mine plein. Gratis!

Mazzle

4 juli 2018 | 20u15

"Melodieuze jazz met af en toe een scherpere kanttekening” - jazzmozaïek
Je kent het gezegde in het engels: “two is a couple, three is a crowd”, dit gezegde geldt zeker niet voor de talloze muzikale trios. Het Sonny Rollins Trio, Keith Jarret Trio, Bill Evans Trio, Joe Henderson Trio, de meer recentere Bad Plus enz. en dan het veelzeggende trio met Jim Hall, Wayne Shorter en Michel Petruciani, “The Power of Three”.
Mazzle is een trio gei?nspireerd op “The Elastic Band” van
Joshua Redman met Koen Nys op tenorsaxofoon, Bram Weijters op keyboard en Lionel Beuvens achter het drumstel. Ze spelen originele composities en een enkele standard uit het jazz repertoire.

Bezetting:
Koen Nys - Tenor Saxofoon
Bram Weijters - Piano, Wurlitzer, Moog Synth
Lionel Beuvens – Drums

http://www.bramweijters.com/
http://koennys.weebly.com/mazzle.html

Elektric Band

18 juli 2018 | 20u15

De #11 Elektric Band (uitgesproken als 'sharp eleven elektric band') doet wat fusionjazz in de 70’s deed, namelijk jazz als een springplank gebruiken door het te combineren met de eigentijdse popcultuur. De geheel eigen(zinnige) composities lenen grooves en geluiden uit de rock, funk en hedendaagse elektronische muziek.
De muzikanten van de band zijn allen uit Limburg, maar touren regelmatig door Europa met verscheidene bands uit het pop- en rockcircuit. Voor een avontuurlijke avond moet je bij deze band zijn, beslist een aanrader!

Bezetting:
Jorre Reynders – alt/sopraan sax
Andy Willems – keyboard
Gerry Reynders – drums
Ozan Bozdag – bas
Timothy Pedone – elektrische gitaar

https://edge-effect.media/

FONS.

1 augustus 2018 | 20u15

FONS. is een avontuurlijk en jong jazztrio uit Genk. Ze brengen eigen composities met een mix van hedendaagse jazz en strakke grooves. Hierbij laten ze zich o.a. beïnvloeden door muzikanten als Mark Turner, Ben Van Gelder, Reinier Baas en de groep Radiohead.
Lennert, Gert-Jan en Jeroen ontmoetten elkaar op het conservatorium in Leuven en voelden onmiddellijk de drang om samen te spelen. Alle drie zijn ze dan ook gepassioneerd door interactieve jazzmuziek met veel ruimte voor improvisatie. Met FONS. streven ze naar een hechte groepsklank, waarbij ze experimenten met elektronica en ook de effecten niet schuwen. Samen gaan ze op zoek naar zowel energetische hoogtepunten als kalme en tedere sferen.  

Bezetting:
Lennert Baerts – saxofoon
Gert-Jan Dreessen – drums
Jeroen Reggers - gitaar

https://www.facebook.com/FONSJAZZTRIO/

Tutu Puoane

15 augustus 2018 | 20u15

Het was geen liefde op het eerste gezicht, eerder een gemeenschappelijke liefde en appreciatie voor jazz die hen samenbracht. Sinds ze mekaar voor het eerst ontmoetten tijdens een repetitie in Leuven, ergens in het jaar 2002, smeedden ze een muzikaal verbond.
Uit de kruisbestuiving van Pierreux’ sterk klassieke en in jazz gewortelde scholing, en Puoane’s ritmische en Zuid-Afrikaanse achtergrond ontstond een unieke mix van Zuid-Afrikaanse swingende geluiden en de Amerikaanse Jazz, hun eerste liefde.
Ze treden amper nog als duo op, maar telkens opnieuw ontstaat er een magie die hun muzikale band nog sterker maakt. Vandaag, zo’n 15 jaar later, delen ze een thuis en zijn ze gezegend met 2 prachtige kinderen, een dochter en een zoon.

Bezetting:
Tutu Puoane (RSA) – Vocals
Ewout Pierreux (BEL) – Piano

https://www.tutupuoanemusic.com/