Lezingen, cursussen & films

Hanna Simons

LEZINGEN, CURSUSSEN & FILMS

EAMES DEMETRIOS | LEZING

Eames Demetrios is in de designwereld het best gekend voor zijn werk als di­recteur van het Eames Office. Maar tevens ook als kleinzoon van Charles Eames. Hij wil de jonge generatie laten kennismaken met de erfenis van Charles en Ray Eames en zorgt ervoor dat het unieke werk van dit duo bewaard blijft en verspreid wordt over de hele wereld. Hij spreekt deze avond over zijn werk, de missie van het Eames Office en uiteraard ook over het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames en hoe zij met hun onderzoek en ontwerpen een blijvende stempel gedrukt hebben op het designlandschap en dit op verschillen­de vlakken.

www.eamesdemetrios.com

i.s.m. Architectuurwijzer

 

Maandag 20 februari 2017 | 20u15

Grote zaal C-mine cultuurcentrum

Voertaal: Engels

Prijs: € 17 (basisprijs) / € 12 (-26 jarigen) (incl. ticket Eames-expo)

De expo zal deze avond uitzonderlijk open zijn tot 20.15 uur.

€ 12 (basisprijs)/€ 7 (-26 jarigen) (enkel lezing)

 

Tickets zijn verkrijgbaar aan C-mine Bezoekersonthaal of online.

 

 

DIERBAAR DESIGN | LEZING

Gerry Vervoort van Dierbaar Design importeert en restaureert Eames-meubilair en zoekt naar het persoonlijke verhaal van een meubel, wat dat precies voor die ene persoon dierbaar maakt. Hij geeft een lezing over zijn passie, over de zoek­tocht naar restauratietechnieken, en hoe de industrialisering van het hedendaag­se productieproces haaks staat op het oorspronkelijke ontwerp, ondersteund met anekdotes en beeldmateriaal.

http://www.dierbaardesign.com/

 

Donderdag 4 mei 2017 | 20u15

Kleine zaal C-mine cultuurcentrum

Prijs: € 17/15/14/12 (incl. tickets Eames-expo)

De expo zal deze avond uitzonderlijk open zijn tot 20u15.

€ 12/10/9/7 (enkel lezing)

 

Tickets zijn verkrijgbaar aan C-mine Bezoekersonthaal of online.

 

 

CURSUS

The world of Ray and Charles Eames

Anne-Marie Hansen, kunsthistorica leid je binnen in de wereld van dit designers­duo. Na deze cursus kan je de theorie aan de praktijk toetsen door een bezoek aan deze uitzonderlijke tentoonstelling.

Donderdag 23 februari 2017 – 20-22 uur (UITVERKOCHT)

of

Woensdag 15 maart 2017 – 20-22 uur

€ 15 (incl. syllabus)

 

INFO & RESERVATIE

T +32 89 65 44 90

E tickets@genk.be

 

Tickets zijn verkrijgbaar aan C-mine Bezoekersonthaal of online.

 

FILMS

In de tentoonstelling worden een aantal korte films getoond over het leven en werk van het echtpaar Eames. Maar zij werkten ook mee aan enkele films van Billy Wilder, The Spirit of Saint-Louis (1957) en Love in the afternoon (1957 – met Audrey Hepburn en Gary Cooper). Hun invloed toont zich ook in films waarin het Eames-meubilair gebruikt wordt (vb. Frasier en Mad Men). Van Sunday in New York (1963 – Peter Tewskbury) met Jane Fonda tot Tron Legacy (2010 – Joseph Kosinsky) met Jeff Bridges. Ook televisieseries maken nog steeds gebruik van Eames-meubilair, zoals bv. in Frasier of Mad Men. Tijdens de periode van de ten­toonstelling kan je twee films meepikken.

 

THE HOUSEMAID – IM SANG-SOO | GEANNULEERD

Kleine zaal – C-mine cultuurcentrum

Woensdag 1 maart 2017 – 20.15 uur

 

LOVE IN THE AFTERNOON – BILLY WILDER

Kleine zaal – C-mine cultuurcentrum

Donderdag 13 april 2017 – 20.15 uur

€ 8

Romantische komedie van Billy Wilder uit 1957 met Audrey Hepburn, Gary Coo­per en Maurice Chevalier. Voor deze film ontwierp Ray Eames de begingeneriek.

De privédetective Claude Chavasse onderzoekt de avonturen van de rokkenjager Frank Flannagan. Claude vertelt zijn cliënt dat diens echtgenote Franks laatste verovering is. Daarop begint de man plannen te maken om Frank te doden. De dochter van Claude hoort dat en brengt Frank op de hoogte. Frank begint haar leuk te vinden en wanneer Claude dat ontdekt, wil hij zijn dochter van hem weg­houden.

Tip! Combineer "Love in the Afternoon" met een expobezoek. Uitzonderlijk is de tentoonstelling op 13 april 2017 geopend tot 20u15.

 

INFO & RESERVATIE

T +32 89 65 44 90

E tickets@genk.be

 

Tickets zijn verkrijgbaar aan C-mine Bezoekersonthaal of online.