Vennestraat

Sandra Schepers

Vollebak Vennestraat

Straat van de Zintuigen

De Vennestraat ligt letterlijk in de schaduw van C-mine en is de kosmopolitische slagader van Genk met zijn restaurantjes, cafés, gespecialiseerde winkeltjes, galerijtjes en de wekelijkse versmarkt. Samen vormen C-mine en de Vennestraat een boeiende combinatie: de ene inspireert en boeit, de andere laat mensen ontspannen en genieten.

De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om de Vennestraat om te toveren tot dé straat van de zintuigen. Een straat die uitnodigt tot flaneren en slenteren en je zal doen watertanden met haar volkse heerlijkheden.

Ontdek de handelaars op de Vennestraat via hun website.

Vollebak Vennestraat

In de zomer kan je hier genieten van het evenement ‘Vollebak Vennestraat’: vier zaterdagen vollebak feest met multiculinaire hoogstandjes en muzikale straatbandjes.

Het programma van Vollebak Vennestraat vind je vanaf juli op hun website terug.

Op tour in de Vennestraat

Een culinaire proevertjestour? Tal van activiteiten op en rond de Vennestraat om te beleven. Alleen, met het gezin, in groep, …

Nieuw! Gratis boekje ‘Soul Food in de Vennestraat’

Waar moet je zijn voor 18 soorten pasta’s? Wie schenkt dat traditioneel Belgisch mijnbiertje? Waar hap je in overheerlijke Genkse koekjes? Het boekje ‘Soul Food in de Vennestraat’ neemt je mee naar winkeltjes, cafés en restaurants uit alle windstreken. Van Turkse supermarkt, over Grieks restaurant of Italiaanse speciaalzaak tot gezellig, Vlaams koffiehuisje. Een handig overzichtskaartje, een korte beschrijving van elke zaak, tips voor leuke daguitstappen zoals een kunstgalerij, pop-up shop of brocanterie: het staat er allemaal in vermeld.

Haal je gratis boekje af bij C-mine bezoekersonthaal of bekijk het online.