Voor de kids

Sandra Schepers

Kids op terras

C-mine is een levendige plek met een specifiek aanbod voor kinderen en gezinnen met kinderen. Met C-mine expeditie, een indoor kinderspeeltuin, een bioscoop en een educatief programma heeft de site alles in huis om er een leuke dag met de kids van te maken.

C-mine expeditie

C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen. Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen.
 
Ontdek de website.
 
Gezinsspel Waar is Cyriel?


Wie is Cyriel de Krekel en wat doet hij in de mijn van Winterslag? Je ontdekt het samen met je familie tijdens een leuk gezinsspel.

Klik hier voor meer informatie.

Spel ONDERsteBOVEN

Kan jij de geheimen van de cité ontsluieren? Speel dan met je gezin of jeugdvereniging mee met het ‘ONDERsteBOVEN’-spel. Aan de hand van een spannende fotozoektocht in de tuinwijk van Winterslag ontdek je alles over het mijnverleden van Genk!

Klik hier voor meer informatie.

Verjaardagsspel C-mine expeditie

Ben je jarig en wil je een feestje om nooit meer te vergeten? Vanaf nu kan je samen met Cyriel de Krekel de gangen van C-mine expeditie induiken voor het spannende verjaardagsspel.

Prijzen, informatie en reservatie op de website van C-mine expeditie.

Euroscoop

Aan leuke animatie-en kinderfilms geen tekort bij Euroscoop. Een lekker doosje popcorn erbij en een gezellige namiddag met de kinderen is verzekerd.

Ontdek de programmatie.

’t Speelmijntje

Hoe zorg je ervoor dat je (klein)kinderen zich volop kunnen uitleven, zelfs op een regendag? ’t Speelmijntje in Genk heeft alles in huis om kids van één tot twaalf jaar een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Springen, klauteren, glijden, kruipen …

Ontdek de website.

Aanbod voor scholen

C-mine cultuurcentrum biedt elk seizoen ook een uitgebreid aanbod voor kleuter-, basis-en secundaire scholen aan. Van voorstellingen, educatieve tentoonstellingen , … tot projecten voor scholen.