Randprogramma │ events

Hanna Simons

VROEGE VOGELS – OCHENTDCONCERT

concert

zondag 22 maart 2020

11u

€ 11,00 / € 13,00 / € 16,00

KOOP TICKETS

 

Vroege Vogels is een ochtendconcert met klassieke muziek in combinatie met  jazz of zelfs beeldende kunst. Gastheer Luc Janssen nodigt Roel Dieltiens en Annelies Thoelen uit. Roel Dieltiens maakte internationaal naam en faam als cellist in de barok- en hedendaagse muziek. Hij heeft speciaal voor Vroege Vogels zijn eigen programma samengesteld. Annelies Thoelen, kunsthistorica en Head of Program bij Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur,  zal als designexperte tijdens dit concert de expo 'Victor Papanek - The Politics of Design' toelichten. Gegarandeerd een creatieve aftrap van je zondag!

Op vertoon van je ticket van 'Vroege Vogels' kan je op zondag 22 maart gratis de tentoonstelling bezoeken.

Meer informatie over Vroege Vogels.

 

Vroege Vogels

 

 

MEET THE CURATOR

rondleiding

dinsdag 24 maart 2020

17u

€ 13,00 / € 8,00

KOOP TICKETS

 

Alison J. Clarke is co-curator en directeur van Papanek Foundation. Daarnaast is ze Professor of Design History and Theory aan de University of Applied Arts in Wenen. Ze zal je meenemen doorheen de expo 'Victor Papanek: The Politics of Design'.

Op dezelfde dag zal Alison J. Clarke een lezing geven.

Meer informatie over de lezing.

 

Victor Papanek_Installation view

© Vitra Design Museum, photo: Norbert Miguletz

 

 

VERTONING 'TONY' MET KOFFIE EN CHOCOLADE

documentaire

zondag 3 mei 2020

14u30

€ 7,00 / € 12,00* (*combiticket met expo)

KOOP TICKETS

 

Vertoning van de documentaire van Tony’s Chocolonely ‘TONY’ met inleiding door Jan Kuppers van het Zonhovense koffielabel Monx. Daarbij aansluitend serveren wij u een verantwoord kopje koffie met chocolade van Tony’s.

De documentaire ‘Tony: Van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar’ vertelt het verhaal van een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kinderarbeid in de cacao-industrie. De documentaire toont de echte kant van het sociaal ondernemen, over het veranderen van een industrie en het oplossen van een wereldprobleem, hoe moeilijk dat is en hoeveel tijd dit vergt.

TONY

 

 

DESIGNLUNCH 2.0

lunch

woensdag 13 mei 2020

12u

€ 35,00

KOOP TICKETS

 

In het kader van de expo 'Victor Papanek: The Politics of Design' organiseert C-mine de tweede editie van de Designlunch. Geserveerd door restaurant U in de tentoonstelling, met bij elke gang een boeiende spreker.

Programma & menu binnenkort beschikbaar.

Designlunch

 

 

ATELIERBEZOEK - STUDIO PIETER STOCKMANS

geleid bezoek

zaterdag 23 mei 2020

14u - 15u

€ 10,00 / € 5,00* (* voor Genkenaren) ?betaling ter plaatse

Laat je onderdompelen in het atelier van Pieter Stockmans met gids! Deze porseleinkunstenaar ontdekt samen met zijn dochter Widukind de grenzen van het porselein. Bewonder zijn installaties, vazen, juwelen, relatiegeschenken en exclusieve serviezen op maat. Ontdek er alles over tijdens een rondleiding in het voormalige metaalmagazijn op C-mine.

Vooraf inschrijven is verplicht via event@pietstockmans.com met naam, adres, telefoonnummer én aantal personen.

 

Atelierbezoek Stockmans