Randprogramma │ expo's

Hanna Simons

Door de verstrengde maatregelen i.k.v. de bestrijding van het coronavirus, zijn we genoodzaakt om verschillende evenementen te annuleren of uit te stellen.

 

THE RESEARCH GROUP - STUDIO PIETER STOCKMANS

uitgesteld voor onbepaalde duur

Studio Pieter Stockmans

gratis

In de jaren zestig brachten zes jonge kunstenaars een totale vernieuwing in het Limburgse kunstenlandschap. Deze kunstenaars waren Jos Jans, Hugo Duchateau, Hélène Keil, Dré Sprankenis, Vincent Van den Meersch en Jan Withofs. In 1967 richtten ze samen de 'Research Group' op. De impact van deze Limburgse avant-garde kunstenaars was groot. Toch is er vandaag weinig gekend over deze generatie. Sommigen van hen zijn zelfs helemaal vergeten. Daarom is een tentoonstelling over 'De Research Group' noodzakelijk.

RESEARCH GROUP

 

 

PHONOTYPE – BIB GENK

uitgesteld voor onbepaalde duur

Bibliotheek Genk

gratis

Walda Verbaenen, alumna van de Expert class Type design 2014–15, behaalde het afgelopen jaar opnieuw een mastertitel met de opleiding Reading Type & Typography van de PXL-MAD in Hasselt. Voor haar masterproef ontwierp ze een lettertype dat anderstaligen de kans biedt om sneller Nederlands te leren. Ze wilde voor analfabeten onze taal op een eenvoudige manier visualiseren zodat je gemakkelijk kan zien hoe je woorden moet uitspreken. Dat systeem heet Phonotype. Het volledige alfabet zal te zien zijn in de Galerij van Bibliotheek Genk.

BIB PHONOTYPE

 

 

STUDIO 16 - LABLAND VZW

C-mine plein

7 mei t.e.m. 20 mei 2020

gratis

Hoe kunnen we met meer mensen beter gaan wonen? Dit is een vraag waar Labland zich op toe legt. Labland stimuleert de bouw van toekomstgerichte woningen die de leefbaarheid verbeteren terwijl ze de milieu-impact verlagen. Begin mei zal Labland vzw neerdalen op het plein te C-mine met STUDIO 16. Dit is een prototype woning die is opgebouwd uit het OSBS, een modulair bouwsysteem voor veranderingsgericht wonen. In de studio zullen verschillende inspiratiedagen en lezingen doorgaan.

Ontdek meer over het project.

 

STUDIO16

© Labland