Randprogramma │ lezingen

Hanna Simons

ALISON J. CLARKE (CO-CURATOR)

dinsdag 24 maart 2020

20u15

C-mine Crib

€ 12,00 / € 7,00

KOOP TICKETS

 

'Design for the undeveloped peoples. Victor Papanek en een kritische geschiedenis van Social Design.'

Victor Papanek is één van de baanbrekers van 'Social Design'. Deze theorie ontstond op het einde van de jaren '60 vanuit de idee "design voor onontwikkelde volkeren'. Social Design leidde, met het design activisme van de jaren '70, tot vele innovatieve, doch sociaal-politiek tegenstrijdige, projecten.

Alison J. Clarke is curator en directeur van Papanek Foundation. Daarnaast is ze Professor of Design History and Theory aan de University of Applied Arts in Wenen.

Portret Alison J. Clarke

 

 

ONTWERPPRAKTIJKEN VAN SOCIAL DESIGN – ANNELIES THOELEN

maandag 27 april 2020

20u15

€ 12,00 / € 7,00

C-mine

KOOP TICKETS

 

In een wereld waarin we geconfronteerd worden met eindeloze maatschappelijke problemen, botsingen groot en klein, is er nood aan geëngageerde en verantwoordelijke designers. Social Design is de ontwerpdiscipline die zich bezighoudt met het ontwikkelen van een betere wereld. Benieuwd hoe ontwerpers van vandaag een bijdrage leveren aan de problemen en uitdagingen van morgen?

Annelies Thoelen is kunsthistorica en econoom. Als designexpert bij Z33 en docent aan LUCA School of Arts, neemt zij u in deze lezing mee in een wereld van dienstbaar, participatief, sociaal verbindend en ethisch ontwerp. Aan de hand van vele inspirerende voorbeelden wordt de huidige manier van werken binnen de discipline toegelicht.

Zwart Veldje

© Roel Vandebeek, Zwart Veldje (NL)