Randprogramma | families & kinderen

Hanna Simons

Familiespel

Elke dag van 15 augustus tot 28 november 2018 van 10 uur tot 17 uur

Maandag gesloten.

Familiespel te verkrijgen aan C-mine bezoekersonthaal: €2

Stap met je ouders binnen in een wereld van monsters en mythologische figuren en ontdek de fantastische wereld van Tim Burton.

 

Cinimagic

Bibliotheek Genk

20-24 augustus 2018

Alle info: bibliotheekgenk.be

De bib organiseert een tof zomerkamp voor 12-14-jarigen: Cinémagic, in samenwerking met de dienst Sport. Voormiddag kan je sporten, in de namiddag volg je een workshop over film met Tim Burton als inspiratie.

 

Mythologische monsters

Zo 18 november 2018

Van 10 tot 12.30 uur

€ 10 (incl. materiaal/ticket expo)

Workshop voor iedereen van 6 tot 9 jaar

Een kennismaking met collografie (druktechniek). We brengen nimfen, reuzen, centaurs en uiteraard de figuren uit de wereld van Tim Burton tot leven. Samen met een begeleider van Artforum vinden we onze eigen mythologische monsters uit. Met afvalmateriaal, plakband en touw gaan we aan de slag. Een spel van ribbels, cirkels, ruiten en patronen bepaalt hoe het Tim Burton-monster er zal uitzien. En dan drukken maar!

KOOP TICKETS

 

Stopmotion

Zo 18 november 2018

In- en uitloop workshop voor kinderen en families

gratis

Doorlopend van 10 tot 13 uur

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en

animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie. Als er plaats vrij is aan de grote tafel in de foyer kunnen ouders en kinderen samen een kort stopmotionfilmpje opnemen.

 

Ontplof!

Zo 18 november 2018

Van 10 tot 13 uur

€ 10 (incl. materiaal/ticket expo)

Workshop voor iedereen van 9 tot 12 jaar

Een ontploffende ballon... maar ook een fluitketel of dichtslaande deuren. Spanning opbouwen tot… BOEM, een verrassend moment! Een filmkunstenaar als Burton achterna, gaan we met een begeleider van Mooss in deze filmworkshop op zoek naar dat element dat de filmkijker laat verbazen, schrikken of net aan het lachen brengt. Al kan het je ook op het verkeerde been zetten.

KOOP TICKETS

 

C-mine familiedag

Zo 18 november 2018

Tim Burton inspireert ook de voorstellingen en activiteiten op de tweede familiedag van het seizoen. Amuseer je een hele dag op C-mine met spannend theater, leuke workshops en installaties in de sfeer van de bekende filmmaker.