Over de expo

Hanna Simons

EXPO | 4de Istanbul Designbiënnale “A School of Schools”

Een initiatief van IKSV en Z33, in samenwerking met C-mine Genk

100 jaar na het ontstaan van Bauhaus zijn de designsector en de wereld grondig veranderd. Gek genoeg is die metamorfose niet te zien in het designonderwijs, de ruimte bij uitstek om te experimenteren. De 4de Istanbul Designbiënnale zoomde afgelopen jaar in op die relatie tussen design en onderwijs.  De tentoonstelling A School of Schools reist nu in primeur naar België, op initiatief van IKSV en Z33 i.s.m. C-mine Genk.  Vanaf 28 juni krijg je in C-mine meer dan 100 (inter)nationale ontwerpers te zien, die zich voor hun werk baseerden op de Turkse realiteit.

Campagnebeeld A School of Schools

A School of Schools

Waar kan je leren wat design met ons alledaagse leven doet? Niet alleen in scholen of academies. Die vaststelling is het uitgangspunt van curator Jan Boelen (Z33). De tentoonstelling breekt met de traditionele blik op een school als instituut. Het belicht wat we intuïtief al weten: leren beperkt zich niet tot een gebouw, vastgestelde tijdstippen of bepaalde interacties. Nieuwe ideeën kan je overal en altijd opdoen, via familie, vrienden, buren en onbekenden. Of via onze alledaagse omgeving en de tools die we hebben ontwikkeld om er doorheen te bewegen.

In C-mine wordt A School of Schools in een nieuwe vorm en scenografie gepresenteerd, met lokale interacties en met een ruime selectie aan projecten. Er wordt ook een randprogramma uitgewerkt met rondleidingen en events.

28 juni t.e.m. 29 september 2019

10 uur - 17 uur | exporuimtes energiegebouw

gratis toegang

 

Curator: Jan Boelen (artistiek directeur Z33), Vera Sacchetti, Nadine Botha

Scenografie en tentoonstellingsmeubilair: Architect Asl? Çiçek en productontwerper Lukas Wegwerth