CREATIEVE BEDRIJVEN OP C-MINE REALISEREN SAMEN UNIEKE “EXPERIENCE BOX” MET INTERACTIEVE PROJECTIES

Hanna Simons

In het Burton Café, het pop-up lunchcafé i.k.v. de tentoonstelling The World of Tim Burton in één van de C-mine ruimtes, kunnen bezoekers binnenstappen in een unieke “experience box”.  Ze krijgen er een “Charlie Chocolate Wafl”  geserveerd terwijl ze genieten van projecties op de wanden en tafel. Het project is een samenwerking tussen meer dan 10 C-mine bedrijven en studenten in de creatieve sector. Geïnspireerd door The World of Tim Burton.

Experience Box

Na het bestellen van een Wafl betreden de bezoekers de experience box. Een vriendelijke heks, een personage ontwikkeld door C-mine Crib bedrijf Primemedia Studios, nodigt de bezoeker uit om hun plaats aan de tafel te kiezen. De instructies “Please, sit” en “Eat Me” zijn een knipoog naar het werk van Tim Burton, net als de keuze voor een decor met een lange eettafel. De bezoeker kan ook naar hartenlust op de blanco servetten tekenen die op de tafel verspreid liggen, een geliefkoosd medium van Tim Burton. Eens de Wafl is geserveerd, worden de bezoekers getrakteerd op projecties van beelden die gemaakt werden door verschillende C-mine bedrijven en studenten.

C-mine Makers, een creatieve samenwerking

De projecties werden geprogrammeerd en gerealiseerd door Painting with Light, één van de gevestigde waarden op C-mine. Zij leverden ook de audiovisuele materialen maar zaakvoerder Luc Peumans kon op de steun van hun partner Panasonic rekenen voor het leveren van de laser videoprojectoren. ” Ik ben heel fier op deze productie en ben blij dat we samen met andere partners op C-mine deze co-creatie hebben kunnen maken en de added-value van deze site hiermee naar voor kunnen schuiven” aldus Luc Peumans.

De Art Director van het project is student Leon Leenders, fan van Tim Burton en van C-mine, die het concept mee bedacht en de beelden selecteerde. De beelden komen van studenten van LUCA School of Arts en van de creatieve bedrijven van C-mine Crib. Ze hebben één gemeenschappelijke look en feel: ze komen wat bevreemdend over, weer een knipoog naar het werk van de bekende filmregisseur. Toon Loenders van C-mine Crib bedrijf Slammer!: We all have dark and light inside us!  Fijn toch, om als stopmotionfilmer of filmmaker, met deze symboliek, creatief te kunnen spelen in deze experience-box!  Echt op maat van C-mine en Tim Burton, maar vooral fijn om ook als kijker hierin ondergedompeld te kunnen worden.”

Ook de muziek werd speciaal voor de experience box gecomponeerd, door de jonge componist David Demuynck.

Creatieve economie op C-mine

Creatieve Economie is één van de 4 pijlers  van C-mine.  Hier werd sinds 2005 gestadig  aan gebouwd: de School Luca School of Arts vestigde zich op de site, C-mine Crib als hub voor startende creatieve ondernemers en toonaangevende bedrijven zoals Painting With Light, die intussen wereldwijd producties maken, Deusjevoo, Studio Pieter Stockmans en recent ook White Light.  In het totaal huizen er vandaag 61 bedrijven en organisaties op C-mine, goed voor zo’n 510 jobs. Bij LUCA School of Arts kozen meer dan 400 studenten voor een creatieve richting en de site mag elk jaar 1 miljoen bezoekers ontvangen.

C-mine is het perfecte voorbeeld van een hybride plek, waar studenten, ondernemers, inwoners van de stad en toeristen elke dag elkaars pad kruisen. In deze experience box krijgen de bezoekers een idee van wat er elke dag op C-mine gemaakt wordt terwijl ze genieten van een Wafl.

 

De experience box is een samenwerking tussen de volgende studenten en bedrijven:

Projectieontwerp, mediaservers en mediaprogrammatie: Painting with Light

Art Direction: Leon Leenders (student)

Muziek: David Demuynck

Grafiek: Tine Versleegers

Content: Prime Media Studios – Niceberg – Hillview – Jorgo Kokkinidis – Slammer! – Dorien De Muylder – Jessica Raes

Food concept: Wafl door Xander Hermans en Giovani Oosters

Audiovisuele materialen: Panasonic

 

PRAKTISCH

Je kan van dinsdag t.e.m. zondag de experience starten om  14u, 15u en 16u en dit tot 28 november 2018 in het Burton Café te C-mine.

BEELDEN EN INFO

Beelden kan je downloaden via deze link:  https://we.tl/t-BEwR6jATFg

VRAGEN? CONTACTEER ONS:

Burgemeester Wim Dries

+32 476 69 90 03
burgemeester@genk.be

Schepen Anniek Nagels

+32 476 69 90 06

anniek.nagels@genk.be

Hanna Simons, C-mine
+32 476 69 90 39
hanna.simons@genk.be