Tim Walker: Wonderful Things

Hanna Simons

Internationale tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things reist in 2020 naar C-mine in Genk

De impressionante tentoonstelling opende in september 2019 in het Victoria & Albert Museum in Londen. Tim Walker: Wonderful Things is de grootste tentoonstelling ooit over het uitgebreide en spraakmakende werk van de inventieve fotograaf Tim Walker. De expo is een ode aan zijn uitzonderlijke bijdrage aan de wereld van fotografie van de afgelopen 25 jaar, geïnspireerd op de collectie van de V&A. Niet minder dan 150 nieuwe werken worden getoond, waaronder portretten van Grace Jones, Tilda Swinton en Margaret Atwood. C-mine in Genk is de eerste locatie in de wereldtournee van de expo en kan er bezocht worden in de tweede helft van 2020. De exacte data zijn nog niet gekend, i.k.v. de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

 

Tim Walker: Wonderful Things

Tim Walker (°1970, Verenigd Koninkrijk) wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl. Op 25-jarige leeftijd al publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot.
 
De tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things in de V&A is gecureerd door Susanna Brown in een design van Shona Heath, waarmee Tim Walker al sinds jaar en dag samenwerkt. De expo toont meer dan 300 items, waaronder foto’s en objecten uit de collectie van de V&A die hen inspireerden; kortfilms, fotografische sets en rekwisieten.
 
Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine zal geïnspireerd worden op Heath’s spectaculaire design. Zo wordt een deel van de tentoonstelling voorgesteld in een strakke, witte ruimte met meer dan 100 foto’s van Tim Walker’s projecten uit het verleden, alsook fragmenten uit zijn Super 8 films. Het grootste deel van tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring, of je zijn werk kent of niet.
 
1. Tim Walker 'Radhika Nair', Pershore, Worcester, 2018 (c) Tim Walker Studio.
Tim Walker Cloud 9
Radhika Nair
Fashion: Halpern, Dolce & Gabbana
Pershore, Worcestershire, 2018
© Tim Walker Studio
 

Op maat van C-mine

C-mine is als industriële en creatieve erfgoedsite al meer dan een bezoek waard en heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als significante speler in de wereld van kunst en design. Het werk van Tim Walker is een bron van inspiratie voor C-mine, in het bijzonder voor de studenten van de academische opleiding Beeldende Kunsten – fotografie aan LUCA School of Arts Campus C-mine.
 
Om het groot aantal tentoonstellingsstukken te integreren met de oude mijngebouwen van C-mine zal een regionale scenograaf aangetrokken worden. Aan de expo wordt een uitgebreid programma opgehangen met gegidste rondleidingen, lezingen, films en events. Tim Walker: Wonderful Things wordt zonder twijfel één van de must-see tentoonstellingen van 2020 in de Benelux.

 

Perscontact & downloads

Schepen Anniek Nagels, bevoegd voor C-mine
T 0476 69 90 06
Anniek.nagels@genk.be
 
Marlies Vandyck, persverantwoordelijke C-mine
T 0494 71 35 93
marlies.vandyck@genk.be
 
Download biografie Tim Walker, Shona Heath, Susanna Brown en info over V&A
Download persfoto's (gebruik enkel met vermelding van toegevoegde credits)