Info C-mine expeditie

Hanna Simons

Beleef de mijn op een nieuwe manier!

C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen.

Deze avontuur
lijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen.

 

schachtbokC-mine expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien.

In de interactieve geluidscel ga je zelf aan de slag. Produceer je eigen mijn-‘sound’ door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Of proef de atmosfeer terwijl je ronddwaalt in het doolhof op weg naar de bovengrond.

Je kan de mijn ook virtueel bezoeken. Zet een helm op je hoofd én .... word terug geflitst naar de hoogdagen van de actieve mijn in de jaren 50.

Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is des te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Voor de iets minder ‘grote’ waaghals, is er een stop op 15 meter hoogte. Als je niet van hoogtes houdt, blijf dan gerust met beide voeten stevig op de grond. Geniet gewoon van het weidse gevoel op het prachtig gerenoveerde plein.

verhalenkokersIn 2019 pakte C-mine expeditie uit met vier nieuwe installaties, een gevolg van een creatieve samenwerking tussen Kab. Mathilde Geens, NU Architectuuratelier en Create Multimedia. Ze combineren levensechte verhalen met animatie, hologrammen, decorbouw op schaal en speciale effecten voor een sterk staaltje ‘edutainment’.  Daarmee onderstreept C-mine expeditie haar belofte: "beleef de mijn op een andere manier!".

4 nieuwe verhalen die elk een aspect uit het mijnverleden vertellen.

online tickets

Duur

Op je eigen tempo, gemiddeld 1 à 1,5 uur.

Prijzen
 

 

Volgende abonnementen en lidkaarten geven eveneens een korting van € 2,00 op de reguliere toegangsrprijs van € 8,00:

 

  • lidkaart Kattevennen-Cosmodrome;
  • lidkaart Herita;
  • lidkaart Dagtoerisme Limburg;
  • Bokrijk abonnement;
  • Lerarenkaart.

 

Openingsuren
 

Bij regenweer raden wij aan om aangepaste kledij en schoenen aan te doen wegens vochtigheid in de gangen!

 

Panoramakijker