Little Waves presents... Damien Jurado

Agenda: damien-jurado

Little Waves presents... Damien Jurado

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€22

'What's new, Tomboy' is al Jurado's 15de album. En wat nog straffer is, hij stelde nog nooit teleur.

Beluister hier zijn nieuwste single 'Roger'.

Artiest en songwriter Damien Jurado zit in een creatieve flow die blijft gaan. Zijn album 'Loose' uit 2019 volgde hij tijdens dit voorjaar op met 'What's New, Tomboy?'. Terwijl Jurado zich in 'In the Shape of a Storm' tot de kern ontrafelde horen we in 'What's New, Tomboy' dat de artiest opnieuw extra lagen aan zijn sound toegevoegd heeft. Dit met zijn stem en ritmesecties op de voorgrond. Deze sound is het duidelijkst in het openingslied van het album 'Birds Tricked into the trees' dat je hier kan beluisteren. Voor de eerste keer zingt Damien Jurado niet tot je als iemand die verwilderd op de verkeerde filmset terecht is gekomen, wel als een gids die je meeneemt door een landschap aan ervaringen.

'What's New, Tomboy?' (2020)

'What’s New, Tomboy?' is een uitgepuurd album van onvruchtbare openbaringen: soms frêle, soms bevestigend, soms wrang en gewoonlijk een versleten mix van al die gevoelens.“When You Were Few” bijvoorbeeld schreef Jurado terwijl hij zich van vele materiële bezittingen ontdeed. Jurado's beslissing om zich van spullen te ontdoen zette hij verder in de helderheid van zijn lyrics, maar ook in de muzikale productie van het album door reverb weg te laten. Deze collectie is er één van uitgesproken liederen, van een cut-and-dry variant. Jurado.

De basgitaar, behendig gespeeld door Josh Gordon komt naar de voorgrond. De songs van 'What’s New, Tomboy?' stralen een warmte uit van een eenzame veranda in het midden van desoriënterende duisternis. Ondanks de geaarde uitvoering is de vocabulaire van songs zoals 'Sandra', 'Ochoa' en 'Alice Hyatt' openhartig.

Recensies

"Met zijn nieuwste plaat, 'What's New, Tomboy?', slaagt Damien er voor de vijftiende maal (!) op rij in om een diep persoonlijke en authentieke plaat af te leveren [...] Op 'Tomboy' doet er weer een band mee, en vooral de toevoeging van de subtiele, maar ijzersterke ritmesectie doet de meeste songs boven zich uitstijgen.." HUMO

"Channeling stripped-back pop songs into hushed folk arrangements, the Seattle singer-songwriter’s 15th album confronts life’s impermanence in terms tender yet unsentimental." Pitchfork

Credits

Damien Jurado (componist, gitaar mellotron,percussie, stem)
Josh Gordon (bas, drummachine, Fender Rhodes, Hammond B3, mellotron, percussie)

supporting act: Corrina Repp

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€22
- 26 jaar
€17
C-mine pas met unieke code
€19
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€19
Medewerker
€0