51N4E

AGENDA_Room in the City 51N4E.jpg

51N4E

C-mine, een nieuwe stadswijk in Genk

in samenwerking met Architectuurwijzer
20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€12
Koop tickets

In 2010 opende het energiegebouw op C-mine. De grondige renovatie van het gebouw en uitbreiding van de oude mijnsite was het werk van architectenbureau 51N4E. 51N4E geeft hun visie op C-mine en Winterslag en andere recente projecten. Deze lezing wordt gegeven door Dieter Leysen van 51N4E in duo met Konstantinos Pantazis of Marianna Rentzou van Point Supreme (onder voorbehoud).

Rond de twee centrale mijnschachttorens werd de industriële site omgevormd tot een boeiend geheel van een designcentrum, seminarieruimtes, een cultuurcentrum, een bioscoopcomplex, restaurants en cafés. 51N4E is erin geslaagd om het beschermde erfgoed te respecteren en tegelijk te activeren met een nieuw programma. Het project werd geroemd als voorbeeld van hedendaagse herbestemming waarin vooral de grote schaal een grote troef was. “Het lijkt soms wel alsof dat gebouw in een andere schaal was gemaakt. Die overmaat hebben we bij de uitbreiding en de inrichting willen bewaren. Zodat het blijft voelen als een landschap waar je in verloren kunt lopen."

Vandaag werkt het bureau 51N4E samen met het Griekse bureau Point Supreme aan een nieuw stedenbouwkundig plan voor de resterende terreinen rond de mijngebouwen van C-mine. De architectuuropdracht voor het nieuw gebouw voor CIAP en FLACC, voor het maken en exposeren van beeldende kunst maakt hiervan deel uit. Tevens onderzoeken zij een nieuwe functionele en ruimtelijke link met de mijncité Winterslag.

Over hun visie op C-mine en Winterslag en andere recente projecten zal 51N4E op 19 oktober een lezing geven in C-mine. Deze lezing wordt gegeven door Dieter Leysen van 51N4E in duo met Konstantinos Pantazis of Marianna Rentzou van Point Supreme (onder voorbehoud).

Praktisch

Standaard inkomprijs: 12 euro
Inkomprijs voor studenten: 7 euro

www.cooperatiefwonen.be 

Tarieven
Basisprijs
€12
- 26 jaar
€7
C-mine pas met unieke code
€9
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€9
Medewerker
€0
Tickets