After Love

After Love

After Love

Aleem Khan (Verenigd Koninkrijk | 89 minuten)

Liefde maakt blind. En niet alles is wat het lijkt. Dat zijn de belangrijke lessen die de film 'After Love' ons leert. Een film over (zelf)liefde, verraad en religie.

Mary Hussain bekeerde zich jaren geleden tot de islam om met haar grote liefde te trouwen: veerkapitein Ahmed Hussain. Ze leidden een gelukkig bestaan langs de Britse kust, tot Ahmed plots sterft aan een hartaanval.

De dag na zijn begrafenis, ontdekt Mary dat haar geliefde echtgenoot een minnares had. Dat maakt het nog moeilijker om het verlies een plaats te geven. Daarom besluit Mary om de vrouw op te zoeken, en reist ze helemaal naar Calais. Maar wanneer ze aan de deur van de minnares staat, wordt Mary verondersteld een hulp in dienst te zijn. Maar confrontatie blijft niet uit. Een intense en complexe drama over (zelf)liefde, verraad en religie.

Dit regiedebuut van Aleem Khan zorgde voor de grootste verrassing op de BAFTA’s: ze won de prijs voor beste Britse film van 2021 en hoofdrolspeelster Joanna Scanlan (Mary) won er de prijs voor beste actrice van het jaar.

PERS

'After Love' has the agony of a domestic tragedy and the tension of a Hitchcock thriller. Joanna Scanlan, who gives the best performance of her career, is the suspense. She is the ticking bomb who could explode at any time. ― The Guardian

after love