Alain Platel / laGeste

laGeste - Out Of Context: for Pina

Alain Platel / laGeste

Out of context: For Pina

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€28

laGeste is de fusie van les ballets C de la B en kabinet k. Het gezelschap herneemt 'Out Of Context: for Pina', een klassieker van Alain Platel die ook al in 2010 in Genk te zien was.

In ‘Out Of Context’ zoekt regisseur Alain Platel naar een bewegingstaal die verbonden is met het onbewuste, het willekeurige, het ongecontroleerde. De titel 'Out Of context' verwijst naar het 'anders'-zijn. Maar wat is anders? Het bewegingsmateriaal bestrijkt het hele gamma van dyskinesie en dystonie, of in mensentaal: van spasmen, stuipen en tics. Kleine tics en grote uithalen wisselen vliegensvlug af. Rusteloos en nerveus. ‘Chorea’ is een medische term die verwijst naar aantastingen van het zenuwstelsel. Schokkerige bewegingen en gebrekkige coördinatie zijn er de symptomen van. Door beroep te doen op virtuoze dansers die deze bewegingen synchroon uitvoeren, zoekt hij de spanning tussen wat controleerbaar is, en wat niet.

Deze voorstelling is 'a trip down memory lane'. Een duik in de krochten van het menselijk bestaan: op zoek naar de wortels van kindsheid en prehistorie. Naar iets tussen mens en dier, naar een soort harmonie die voorbij gaat aan de dualiteit tussen mooi en lelijk, goed en kwaad, ik en gij, individu en gemeenschap. Op zoek naar een toestand waarin alles vloeibaar wordt.

In die zin is 'Out of Context' een soort ritueel, een bijeenkomst waarin mensen op zoek naar een essentie die ze niet vinden, maar ondertussen maken ze iets mee wat ze niet gezocht hebben maar wat wel de moeite waard is.

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€28
- 26 jaar
€23
C-mine pas met unieke code
€25
OKO sectorpas
€25
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€25
Medewerker
€0