Amelie Albrecht

AGENDA_Amelie Albrecht.jpg

Amelie Albrecht

Zwaar leven

Basisprijs 
€16

Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.

Over het leven van de 27-jarige Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.

Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave.

Bio

Amelie werd geboren op 11 januari 1993. Ze groeide op in Malderen en Dendermonde waar ze nog steeds woont. Amelie brengt comedy vanaf 2017: volgt Bas Birkers Comedy Academy en staat in oktober voor het eerst op een podium: The Joker (Antwerpen). Ze stond op Lowlands 2019 en ging tijdens het seizoen 2018-2019 op tournee met Steven Mahieu & The Young Ones. In 2019 heeft ze aan 'De Slimste Mens Ter Wereld' deelgenomen en schopte het tot in de finaleweken.

‘Thuis en op school bracht mijn neiging tot sarcasme me constant in de problemen’ (Het Laatste Nieuws); ‘Ik hoop dat het na dit leven gedaan is: ik heb geen energie op overschot voor een hiernamaals’ (uit interview met Humo)

Prijs

Finalist Comedy Talent Award Utrecht 2018, juryprijs Commeere Comedy Cup 2018, Finalist Humorklas 2018 en winnares Humo’s Comedy Cup 2018

Recensies

‘Amelie is een pakket waar alles in zit: zeer goeie grappen, présence, een heel eigen stijl en hoogst komisch gebracht.’ - Guy Mortier in VRT NWS na Humo’s Comedy Cup 2018

‘Amelie Albrecht is nogal een verschijning: présence op het podium, gortdroog, geen franjes, to the point, een mitraillettevuur aan grappen.' VRT NWS

"Als dat de manier is om een vrouw aan de bak te laten komen: vooruit dan maar." De Standaard

Credits

Amelie Albrecht

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Medewerker
€0