Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

kjk

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Drumming

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€28
Koop tickets

Het is nog even wachten op de voorstelling, maar via deze pagina kan je alvast genieten van een trailer en een interview met Anne Teresa De Keersmaeker.

 

 

‘Drumming’ (1998) is één van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt op de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. Laat je overweldigen door een golf van pure dans en pure klank, een draaikolk van levensenergie.

'Drumming' (1998) is een van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt op de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. De muziek vertrekt vanuit één enkel ritmisch motief dat zich vermenigvuldigt en ontplooit in een rijke variëteit aan texturen, waaronder drums, hout, metaal en stem.

Reich drijft de techniek die hij reeds in Piano Phase toepaste tot het uiterste: door kleine versnellingen ontwrichten de muzikanten bijna onmerkbaar hun unisono waardoor er een eindeloos spel van canons ontstaat. In de dans ontstaat de choreografische complexiteit op een gelijkaardige manier: op één enkele bewegingszin worden eindeloze variaties in tijd en ruimte toegepast. Wanneer de muziek stopt en de lichamen tot stilstand komen, beseft de toeschouwer wat hij heeft meegemaakt: een golf van pure dans en pure klank, een draaikolk van levensenergie.

Interview met Anne Teresa De Keersmaker

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker was te gast in het praatprogramma Alleen Elvis blijft bestaan (14/11/20). Daarin sprak ze over enkele inspiratiebronnen, zoals de dans van Trisha Brown en Yvonne Rainer, maar fragmenten uit een natuurdocumentaire en de muziek van Bach. Bekijk het interview hier.

Tessa Hall over Drumming

Tessa Hall schets in enkele pagina's wat Drumming zo bijzonder maakt. Welke sleutelelementen spelen in deze choreografie een rol? Wat is de choreografische structuur van Drumming?

Het fotoboek 'Drumming'

fotoalbum
Foto van het nieuwe fotoboek 'Drumming'

Credits

choreografie: Anne Teresa De Keersmaeker

gedanst door: Kim Amankwaa, Boštjan Antončič, Laura Bachman, Alex Blondeau, Cassandre Cantillon, Lav Crnčević, Sophia Dinkel, José Paulo dos Santos, Léa Dubois, Anika Edström Kawaji, Papis Faye, Rafael Galdino, Frank Gizycki, Yuika Hashimoto, Thomas Higginson, Audrey Merilus, Mariana Miranda, Laura Maria Poletti, Margarida Ramalhete, Soa Ratsifandrihana, Lena Schattenberg, Cintia Sebők, Jacob Storer, Mamadou Wagué

gecreëerd in 1998 met: Iris Bouche, Bruce Campbell, Marta Coronado, Alix Eynaudi, Fumiyo Ikeda, Martin Kilvády, Oliver Koch, Cynthia Loemij, Roberto Oliván de la Iglesia, Ursula Robb, Taka Shamoto, and Rosalba Torres

muziek: Steve Reich, Drumming
muzikale leiding: Georges-Elie Octors
muzikanten: Ictus
decor en licht: Jan Versweyveld
kostuums: Dries Van Noten

productie 1998: Rosas, De Munt / La Monnaie (Brussel), La Bâtie - Festival de Genève
coproductie 2012: De Munt / La Monnaie (Brussel), Sadler's Wells (London), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg

foto: © Anne Van Aerschot

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€28
- 26 jaar
€23
C-mine pas met unieke code
€25
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€25
Medewerker
€0
Tickets