ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën

Agenda EenOfAndereRus ARSENAAL ©Guy Kokken Agenda EenOfAndereRus ARSENAAL ©Guy Kokken

ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën

Een of andere Rus

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€9
Koop tickets

De ticketverkoop start op 1 december 2020

 

In deze hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov zetten o.a. Lotte Heijtenis (‘Dubbelleven’), Janne Desmet (Ensor voor haar rol in Studio Tarara) een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Credits

tekst & regie: Freek Mariën (Het Kwartier)
spel: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel, Joris Van den Brande en Lien Wildemeersch
scenografie: Timme AfschriftDRAMATURGIE Ruth Mariën
coaching: Carl von Winckelmann

Een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS en Het Kwartier

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Lid Davidsfonds
€9
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0
Tickets