Aspen Label Night

Agenda Aspen Label Night (c) Hans van der Linden

Aspen Label Night

C-mine Jazz Night

In samenwerking met Jazzlab en Motives For Jazz
20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16
Koop tickets

Deze label night combineert een vaste waarde van het label Aspen Edities – Veder, het akoestisch kwartet van Niels van Heerum - met extra combinaties van muzikanten die aan het label gelinkt zijn. De fijnproevers onder jullie zijn gewaarschuwd.

Geen band deze keer, maar een label. Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis dat zich op de kaart gezet heeft met prachtig vormgegeven releases. De muziek daarop beweegt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassiek, pop- of folkinvloeden, en elektronica. Deze label night combineert een vaste waarde van het label - het kwartet Veder - met extra combinaties van muzikanten die aan het label gelinkt zijn.

ASPEN EDITIES

Aspen Edities werd opgericht door muzikanten Ruben Machtelinckx en Niels Van Heertum, samen met schrijfster Sanne Huysmans. Ze geven naar eigen zeggen ‘integrale muziek’ uit, muziek die buiten traditionele genrehokjes valt. De projecten waar Aspen mee samenwerkt kiezen op koppige wijze een geheel eigen pad. En die ambitie levert op: de releases worden steevast enthousiast onthaald in binnen- en buitenland, en zopas kreeg het album van het kwartet Porous Structures nog de Klara Award voor de beste Belgische jazz cd van 2019.
 

Hoe dynamisch en veelzijdig het muzikantschap van euphoniumspeler Niels Van Heertum zich ook ontwikkelt, in zijn diep persoonlijke projecten zoekt hij rust en eenvoud op. Dat blijkt ook bij Veder, zijn akoestisch kwartet. In deze groep krijgt Van Heertum het gezelschap van vaste kompaan Ruben Machtelinckx (gitaar) en een karaktervol blazerspaar: Joachim Badenhorst (rieten) en Eivind Lønning (trompet). Veder bracht in 2017 debuutalbum evergreen uit. Deze tournee gaat gepaard met de release van hun tweede album.

Veder brengt subtiel gelaagde composities die door het viertal vrank en vrij worden omspeeld. Andere stukken worden op het moment zelf gecomponeerd, maar klinken even helder en hecht. Het lijkt regelmatig alsof inspiratie gezocht wordt bij de natuur: de muziek vloeit en stroomt, heeft een markante openheid die weldadig aanvoelt en toch voor de nodige prikkels zorgt. Het is muziek om geduldig op je te laten inwerken, geen instant sugar rush.

 

CREDITS

Joachim Badenhorst klarinet, basklarinet
Eivind Lønning trompet
Niels Van Heertum euphonium
Ruben Machtelinckx gitaar, banjoTarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Medewerker
€0
Tickets