Aspen Label Night

AGENDA_Veder 5 - Geert Vandepoele

Aspen Label Night

C-mine Jazz Night

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16

Brede waaier voor fijnproevers

Geen band deze keer, maar een label. Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis dat zich op de kaart gezet heeft met prachtig vormgegeven releases. De muziek beweegt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassiek, pop- of folkinvloeden, en elektronica. Deze label night combineert vaste waarden met extra combinaties van muzikanten uit de dichte en iets minder dichte omgeving van Aspen.

Aspen Edities


Aspen Edities werd opgericht door muzikanten Ruben Machtelinckx en Niels Van Heertum, samen met schrijfster Sanne Huysmans. Ze geven naar eigen zeggen ‘integrale muziek’ uit, muziek die ontsnapt aan traditionele genres, gemaakt door muzikanten die op koppige wijze een geheel eigen pad kiezen. En die ambitie levert op: de releases worden steevast enthousiast onthaald in binnen- en buitenland. Het debuutalbum van het kwartet Porous Structures won de Klara Award voor de beste Belgische jazz cd van 2019.

Artiesten


Veder

Hoe dynamisch en veelzijdig het muzikantschap van euphoniumspeler Niels Van Heertum zich ook ontwikkelt, in zijn diep persoonlijke projecten zoekt hij rust en eenvoud op. Dat blijkt ook bij Veder, zijn akoestische kwartet. In deze groep krijgt Van Heertum het gezelschap van vaste kompaan Ruben Machtelinckx (gitaar) en een karaktervol blazerspaar: Joachim Badenhorst (rieten) en Eivind Lønning (trompet). Het lijkt regelmatig alsof inspiratie gezocht wordt bij de natuur: de muziek vloeit en stroomt, heeft een markante openheid die weldadig aanvoelt en toch voor de nodige prikkels zorgt. Het is muziek om geduldig op je te laten inwerken, geen instant sugar rush.

Joachim Badenhorst klarinet, basklarinet
Eivind Lønning trompet
Niels Van Heertum euphonium
Ruben Machtelinckx gitaar, banjo


Poor Isa

Poor Isa is het duo van Ruben Machtelinckx en Frederik Leroux. Eerder verscheen op Aspen ‘when the shade is stretched’, een splitalbum uit 2017 waarop beide gitaristen elk één kant voor hun rekening nemen. Twee jaar later kwamen ze naar buiten met dit duoproject dat is gebouwd rond geprepareerde banjo en woodblocks. Samen hanteren ze een heel eigen taal. Vanuit improvisaties worden elementen uitvergroot, geïsoleerd en verder ontwikkeld totdat er kabbelende composities uit te voorschijn komen. Subtiele, soms nauwelijks hoorbare klanken komen aan de oppervlakte. De ongehoorde geluidswereld van Poor Isa is steevast subtiel en mysterieus. “Een uiterst minutieus geregisseerde choreografie van eenzame noten in een vacuüm,” schreef Jazz’halo.

Ruben Machtelinckx banjo, woodblocks, stem
Frederik Leroux banjo, woodblocks, stem, thunderdrums


Eivind Lønning

Eivind Lønning speelt trompet als geen ander. Hij is een meester van de akoestische klanken, maar evengoed houdt hij zich bezig met elektronica, zo ook bij Streifenjunko, zijn duo met hartsvriend Espen Reinertsen. Hij treedt aan bij onder meer Christian Wallumrød Ensemble en Trondheim Jazz Orchestra, maar ook bij alternatieve artiesten als Jenny Hval en Jim O’Rourke. Door zijn veelzijdigheid en actieradius past hij perfect binnen de wereld van Aspen Edities.

Eivind Lønning trompet

 

Meer info


https://aspenedities.com/news

 

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0