B-ILD - Tegen de dag

Team B-ild

B-ILD - Tegen de dag

Lezing door Kelly Hendriks

In samenwerking met Architectuurwijzer
20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€12

Kelly Hendriks van B-ild geeft een lezing over een aantal publieke opdrachten uit haar portfolio. Deze architecte met Limburgse roots volgde haar opleiding in Sint-Lucas Gent en koos heel bewust voor uitwisselingen naar Eindhoven en Tokio. Ze koos er al even bewust voor om haar eigen bureau B-ild in Brussel te vestigen.

K. Hendrix B-ild

Ze vertelt over haar ervaring met diverse publieke opdrachtgevers in Vlaanderen, over deelnames aan architectuurwedstrijden, over de evolutie van een architectuurontwerp tot een gedragen en kwalitatief project in dialoog met de opdrachtgever, over de tijd, de energie en de expertise die nodig is om elk project tot een goed einde te brengen.

Bij elk project bekijkt B-ild welk team ze kunnen samenstellen. Ze werken regelmatig samen met andere architectenbureaus en ingenieurs uit binnen- en buitenland. Samen met de bureaus Util, Tech 3 en Ars Horti won B-ild de wedstrijd om een school voor bijzondere educatie te bouwen in Tienen. Dit schoolproject was de eerste Open Oproep die ze wonnen. Sindsdien doen ze zon vier tot vijf wedstrijden per jaar.

B-ild gaat op zoek naar projecten met een maatschappelijke meerwaarde: scholenbouw, polyvalente ruimtes en bijzondere jeugdzorg. De plannen zijn altijd geometrisch en aanpasbaar. Zo kan het multifunctionele gebouw Warot dat dit jaar in Winksele is opgeleverd, makkelijk iets anders worden.

In 2019 is B-ild erkend voor zijn verdienstelijke werk met een Jo Crepain Award voor beste opkomend architectuurbureau.

Credits

Fotografie teaser: Jeroen Verrecht
 

Tarieven
Basisprijs
€12
- 26 jaar
€7
C-mine pas met unieke code
€9
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€9