Balkrishna Doshi - Architecture for the People

Balkrishna Doshi, Sangath Architect's Studio, Ahmedabad, 1980 © Iwan Baan Balkrishna Doshi, Sangath Architect's Studio, Ahmedabad, 1980 © Iwan Baan

Balkrishna Doshi - Architecture for the People

Vrij bezoek in klasverband

3de graad basisonderwijs
09:00
C-mine Galerie
Basisprijs 
€3
Reserveer

Datum: in samenspraak te bepalen tussen 1 september en 6 november 2022
Maximum aantal leerlingen: in klasverband

Van 2 juli t.e.m. 6 november 2022 kan je in C-mine kennismaken met Balkrishna Doshi (°1927, India). Deze gerenommeerde architect en stedenbouwkundige is een van de weinige pioniers van de moderne architectuur in zijn thuisland en de eerste Indiase architect die gehonoreerd werd als laureaat van de prestigieuze 'Pritzker Prize', een award die wordt aanschouwd als de Nobelprijs van de architectuur. Een topper dus!

Gedurende zijn 60-jarige carrière realiseerde Doshi tal van uitlopende projecten waarbij hij de principes van de moderne architectuur wist te adapteren naar lokale culturen, tradities, materialen en de natuur. De expo is dan ook de uitgelezen introductie tot de Indiase cultuur!

Kom langs met je klas!

Je kan de tentoonstelling vrij bezoeken met je klas. Gebruik daarbij de kijkwijzer, een gids om op maat van je leerlingen kennis te maken met Doshi. Aanvullend kan je bijkomend infomateriaal bij de expo opvragen.

Prijzen?
-12 jaar: gratis
12-18 jaar: € 3,00

Begeleidende leerkrachten gratis.
Op voorhand reserveren is aangewezen.

#TIP - Ga met de Indiakoffer aan de slag in de klas! De koffer is gevuld met gebruiksvoorwerpen, kledij, speelgoed, muziek en beeldmateriaal. Duik zo samen met je leerlingen in de leefwereld van kinderen in India. Sluit af met een vrij bezoek aan onze expo.
Huurprijs: 60,00 EUR (2 weken)


Reserveren: hasselt@studioglobo.be
Studio Globo heeft ook een lespakket rond wonen en leven in India, én een koffer over Divali Divali (feest in India). Meer info: www.studioglobo.be

#TIP –  Dompel je onder in de cultuur met iemand uit Indië. Bhumika Parekh (Ayu vzw) kan je niet alleen veel vertellen, maar ze deelt ook graag haar passie voor beweging. Een Bollywood-workshop of introductie in de yoga? Jullie avontuur naar India kan ook in een dynamoproject worden gegoten. We brengen je alvast graag met haar in contact!

credits
De expo is een project van het Vitra Design Museum (Zwitserland) en de Wüstenrot Foundation in samenwerking met de Vastushilpa Foundation.

 

 

Tarieven
School
€3