Behoud de Begeerte

Agenda Charlotte VandenBroeck ©Koen Broos Agenda Charlotte VandenBroeck ©Koen Broos

Behoud de Begeerte

Waagstuk

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16
Koop tickets

De ticketverkoop start 1 december 2020

 

 

In ‘Waagstuk’, naar haar dichtbundel ‘Waagstukken’, gaat dichteres Charlotte Van den Broeck -samen met acteur Lucas Vandervorst en singer-sonwgwriter Bert Dockx- op zoek met naar het menselijke falen.

Charlotte Van den Broeck is met niet meer dan twee dichtbundels al een gevestigde dichteres in ons taalgebied. Haar faam heeft ze in de herfst van 2019 nog vergroot dankzij haar prozadebuut ‘Waagstukken’ (Arbeiderspers), dat wijd en zijd bejubeld werd: ‘verfijnde stijl’ (De Standaard), ‘een meesterlijk verteller’ (NRC), ‘ongewoon en kwetsbaar tegelijkertijd’ (Trouw). ‘Waagstukken’ werd overigens in tal van jaaroverzichten geciteerd als een van de beste boeken van 2019.

In 'Waagstuk', naar het boek Waagstukken, gaat Charlotte Van den Broeck op zoek met naar het menselijke falen, toegepast op de architectuur, die “gevaarlijke mix van almacht en impotentie” volgens sterarchitect Rem Koolhaas. Tussen die twee extremen laveert het boek en brengt het zo de tragiek van de menselijke conditie in kaart.

Behoud de Begeerte zet met ‘Waagstuk’ de traditie voort om jonge schrijvers een groot podium te geven en bracht een uitgelezen trio samen: naast de auteur zelf, ook haar mentor en meesterverteller Lucas Vandervost en singer-songwriter Bert Dockx, de onvolprezen frontman van Flying Horseman, met wie ze in 2016 het podium van Saint Amour deelde. Dockx componeert voor ‘Waagstuk’ nieuwe muziek.

Credits

auteur: Charlotte Van den Broeck
acteur: Lucas Vandervost
muziek: Bert Dockx
techniek: Karel Marynissen
licht en scenografie: Hugo Moens
promotie: Julia Willaert
financiën: Jasmien Dieltiens
dramaturgie: Amber Maes
video en productie: Leander Coorevits
regie: Luc Coorevits

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0
Tickets