BERLIN

agenda Berlin - ramble song (c) koen broos

BERLIN

Ramble Song

20:15
Grote zaal - podium op podium - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18
Koop tickets

Met een filmisch concert, of concertante film, katapulteert BERLIN in 'Ramble Song' de muziek – een drijvende onderlaag in vorig werk – samen met het filmische naar het voorplan. In een reeks tableaus ontspint zich een poëtische zwerftocht vol schoonheid, maar ook teleurstelling. Ramble Song laveert tussen melancholie en zwarte humor, geïnspireerd door de figuur van de drifter – de nomade die een vorm van besluiteloosheid cultiveert en in elk van ons schuilt.
 


Op scène vinden we een theatrale installatie. Dit organisme in slaapmodus, met iets wat lijkt op een continu hoor- en zichtbare ademhaling, wordt leven ingepompt door middel van live muziek en filmbeelden. De soundtrack gaat breed: met echo’s van nieuw-klassieke muziek maar evengoed stuwende krautrock en breed uitwaaierende synthgedreven soundscapes. De dagelijkse ruis tussen onze oren maakt hier even plaats voor een muzikaal universum dat in beeld wordt gekristalliseerd – en omgekeerd.

In Ramble Song staan vier muzikanten en één van de makers op het podium, aangevuurd door BERLINs huiscomponist. Peter Van Laerhoven maakte naam als filmcomponist [bij o.a. Fien Troch en Bram Van Paesschen] en rock- en popmuzikant [o.a. Monsoon en Woven Hand] en kleurt reeds sinds het prille begin op muzikaal vlak het universum van BERLIN mee in. Hij wordt live bijgestaan door Tim Coenen [o.a. Miet Warlop, Het nieuwstedelijk, The Go Find en Roadhouse Libra], Eric Thielemans [o.a. EARR, Chantal Acda, Tape Cuts Tape, Ben Sluijs Quartet en BERLINs Jerusalem en Remember The Dragons] en Tine Hubrechts [o.a. The Bear That Wasn’t]. De voorstelling gaat vergezeld van een fysieke [vinyl] en digitale uitgave van de muziek.

Ramble Song kent een andere vorm dan voorgaand werk maar is wel vintage BERLIN in het vernuftig puzzelen met (presentatie)vormen om tot een krachtig geheel te komen. De diepmenselijkheid die vorig, vaak documentair, werk typeerde wordt in dit fictionele werk nog verder uitgebeend, voorbij de anekdotiek en dominerende verhaallijnen.

Vorige producties van Berlin waren ook steeds in C-mine te zien.  Ze passen niet in een hokje. Creëren een eigen wereld, combinatie verhaal-muziek-filmbeelden, … afgespeeld in een bijzonder installatie.

Credits
concept en regie
- BERLIN [Bart Baele en Yves Degryse]
scenografie - Manu Siebens en BERLIN
video en montage - Bart Baele en Geert De Vleesschauwer
compositie muziek - Peter Van Laerhoven
muzikanten - Peter Van Laerhoven, Tine Hubrechts, Eric Thielemans en Tim Coenen [live & film], Mo Franken, Ester Van Nuffel en Ninke De Roeck [film]

 

Coproducenten
deSingel internationale kunstcampus [Antwerpen, BE], le CENTQUATRE-PARIS [FR] en C-TAKT [Limburg, BE] met de steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid (Podiumfonds) en de stad Antwerpen BERLIN is creative associate bij deSingel international kunstcampus [Antwerpen, BE] en artiste associé bij le CENTQUATRE-PARIS [FR]

 

 

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0
Tickets