Blinded by the Light

Agenda: BLINDED BY THE LIGHT

Blinded by the Light

Regisseur: Gurinder Chadha
20:30
C-mine plein
Basisprijs 
€6
Koop tickets

Van 14 augustus t.e.m. 5 september, telkens op zaterdag en zondagavond, kan je tijdens Zomerslag op een willekeurige plaats op het plein genieten van films met als thema muziek. Voor en na de film kan je in een ongedwongen sfeer, samen met je drankje, genieten van muziek dat je helemaal in de sfeer brengt en houdt. 

Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed, een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987.

In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

Blinded by the Light is gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft. De film is geregisseerd en geproduceerd door Gurinder Chadha.

Regie: Gurinder Chadha
UK, 2019, 118 minuten

 

 

 

Tarieven
Basisprijs
€6
Tickets