Bombataz

Agenda - Bombataz (c)Olympe Tits.jpg

Bombataz

Jazz op het terras

De voorstelling is volzet
20:15
Terras - C-mine Energiegebouw

In de zomer van 2020 wordt Jazz op het plein omgetoverd naar een coronaproof versie op het idyllische terras van het Energiegebouw. Vier muzikale alleskunners plukken elementen uit elk mogelijk genre, gaande van een streepje jazz en een likje dansbare funk tot een snuifje synth-hop, maar steeds even dansbaar.

Het Brusselse Bombataz is niet voor één gat te vangen. Naar eigen goeddunken plukken deze vier muzikale alleskunners elementen uit elk mogelijk genre, gaande van een streepje jazz en een likje dansbare funk tot een snuifje synthhop, om uiteindelijk een onvergelijkbare cocktail te bekomen die ten allen tijde even dansbaar is. Op hun eerste EP '¡Kapao!', uit onder Fake Records, voert Bombataz een vrijwel onmogelijke spagaat uit met een jaloersmakend gemak.

Nu eens klinken ze spectaculair virtuoos, dan weer grappig en speels. Soms ijzig melancholisch om even later naadloos over te gaan in maffe stemeffecten en bevreemdende samples. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een heerlijk ritje door hun universum. Eerste single 'Frankenstein' is alvast een bewijs dat deze opwindende sound wel eens de landsgrenzen zou kunnen overstijgen. Het viertal weet hun ontdekkingstocht ook door te trekken in hun liveshows, waarin het elk podium nonchalant vakkundig met de grond gelijk maakt.

  Credits

  Vitja Pauwels (gitaar, stem)
  Hendrik Lasure (toetsen)
  Ruben De Maesschalck (bas)
  Casper Van De Velde (drums).

  Coronamaatregelen

  • De deuren openen om 19.15 uur om het publiek gespreid te laten toekomen. Het concert start stipt om 20.15 uur. De concerten gaan door op het terras van de grote zaal. Bij regenweer gaat het concert door op het podium van de grote zaal waarbij dezelfde richtlijnen zullen gelden.
  • De stoelen zullen geschikt worden conform de social distancing regels.
  • Op het terras van de grote zaal zal horecapersoneel met mondmasker uw drankbestelling opnemen. U kan uw drankje al zittend nuttigen. Op het podium van de grote zaal zal geen drankbediening voorzien worden.
  • Lees de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die C-mine neemt.