Boven de nazi-kampen. De creatie van The Blue Skies Project

C-mine partner
Anton Kusters 2

Boven de nazi-kampen. De creatie van The Blue Skies Project

Davidsfonds Genk

14:00
C-mine (GPS: Evence Coppeelaan 91 - 3600 GENK)
Basisprijs 
€15
Koop tickets

Zes jaar lang onderzocht en bezocht Anton Kusters elk van de 1078 SS-concentratiekampen van het Derde Rijk die bestonden van 1932 tot 1945. Op elke plek maakte hij een opname van de blauwe lucht boven het kamp. Dezelfde gegevens gebruikte Ruben Samama om een generatief geluidsstuk te maken dat elk slachtoffer een stem geeft. Het resulteerde in een visueel en auditieve installatie over hoe we kijken naar en omgaan met trauma.

Nadat de installatie van The Blue Skies Project in 2019-2021 tentoongesteld werd in het US Holocaust Memorial Museum in Washington DC, staat het nu tot 30 mei opgesteld in C-mine Genk. Ga exclusief in gesprek met Anton Kusters en Ruben Samama, de creators van deze contemplatieve installatie. Ze staan stil bij hun project, ze spreken over hun onderzoek en de reis om tot dit werk te komen, en hoe alles nu verder moet.

Ruben Samama is een geluidsartiest, componist en producer en won al verschillende prijzen. Hij behaalde een master aan de Manhattan School of Music en verdeelt momenteel zijn tijd tussen Amsterdam en New York.

TIP: Deze lezing sluit perfect aan bij het tweedelige webinar 'Kampen. Een geschiedenis, een praktijk' verzorgd door Christophe Busch. Klik hier  voor meer informatie.

In samenwerking met Davidsfonds Genk

Tarieven
Basisprijs
€15
Tickets