BRONKS

BRONKS Nietes LONNEKEVANDERPALEN

BRONKS

Nietes

Zeg volmondig NEE tegen alles. Voor iedereen vanaf 4 jaar.
15:00
Kleine zaal
Basisprijs 
€10

In ‘NIETES’ zeggen theatermakers Kim Karssen en Hendrik Kegels volmondig ‘NEE!’ tegen alles. ‘NIETES’ is een parade van alles wat niet mee mag doen, en alles wat niet meer mee kán doen; dinosauriërs worden terug hun eieren ingeduwd, de Romeinen hebben niet eens een rijk, en ook Elvis Presley wordt al van de beeldbuis gehaald voordat hij zijn heupjes heeft kunnen laten swingen. ‘NIETES’ is een apocalyptische beeldenstorm over controle, woede, loslaten en niet kunnen omgaan met verandering. Een voorstelling waarvoor niemand is uitgenodigd, die waarschijnlijk niet gaat beginnen en nooit zal eindigen.

Het publiek? Bah, NEE!
Licht? Jakkes, NEE!
Applaus? NEEEEEE!
Een onvergetelijke opkomst? Boe, NEE dank u!


Ze keren de wetten van het theater om, duwen alle mogelijkheden van zich af en steken ze voorgoed achter slot en grendel. Niets kan er gebeuren. Alles blijft voor altijd hetzelfde. Fijn!

Kim Karssen en Hendrik Kegels maakten als afstudeerproject hun eerste kleutervoorstelling 'Kier'. Voor hun tweede kleutervoorstelling 'NIETES' stapt Jetse Batelaan (Theater Artemis) aan boord. Jetse en Hendrik werkten eerder al met elkaar samen in de reprise 'Echte vrouwen joggen in regenpak'.

 

Over Kim Karssen

Kim Karssen (1996) behandelt grootse thema’s grotesk en op speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen, en een universum aan typetjes en mimieken, balanceert ze even fantasievol als gevoelig tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht. Kim maakte eerder de solo’s 'Love Story', 'Het Sterven' en 'De Grap' (met Benjamin Abel Meirhaeghe) en werkte samen met Florian Myjer (o.a. 'Oorlog en Vrede' – nominatie BNG Theaterprijs 2021), Hendrik Kegels ('Kier') en de Warme Winkel.

 

Over Hendrik Kegels

Hendrik Kegels (1996) brengt beeldend theater voor alle leeftijden; buitengewoon fantasierijk en absurdistisch, vol speels naïeve kenmerken en dito (beeld)taal. Met een nostalgie voor de tijd waarin de reus of de schone slaapster een schat in je tuinhuis bewaken, maar zo waarachtig als een buurman die zijn hond uitlaat, nodigt hij je uit om te geloven in het onwaarschijnlijke. Hendrik won de BNG Theaterprijs voor 'Om de hoek woont een struik' (met Sonja van Ojen) en werkt samen met Kim Karssen, Theater Artemis, Ontroerend Goed, Cement Festival, Makershuis Tilburg, Feikes Huis en Stip jeugdtheaterproducties.

BRONKS - NIETES
© Illias Teirlinck
BRONKS - NIETES
© Illias Teirlinck

Credits

 

Regie & spel

Hendrik Kegels, Kim Karssen

Eindregie

Jef Van gestel

Scenografie

Hendrik Kegels, Kim Karssen, Sam Declerq

Uitvoering Decor

Sam Declerq

Kostuum

Wim Muylaert

Ontwerp muziek

Frederik de Clercq

Ontwerp licht & techniek  

Max Adams

Productie

BRONKS

Coproductie

Theater Artemis & Perpodium

Met de steun van

Taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€10
- 26 jaar
€5
C-mine pas met unieke code
€7
OKO sectorpas
€7
Medewerker
€0