Bruno Vansina Quintet 12/12

Agenda: Bruno Vansina 12 12 (c) Bram Goots

Bruno Vansina Quintet 12/12

C-mine Jazz Night

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16

Een nieuwe band (weliswaar met een paar ervaren kleppers), een origineel concept, maar vooral ook: bevlogen topjazz!

Met zijn recentste jazzproject, 12/12, gaat Bruno Vansina op zoek naar de interactie tussen beeld, locatie en geluid. Op welke manier kleuren ze elkaar en hoe bepaalt de plaats waar gemusiceerd wordt de keuzes van een muzikant? In deze multimediale voorstelling kom je te weten hoe inventief de interactie kan worden, terwijl nooit de swing uit het oog verloren wordt. Deze band kan dansen, prikkelen en verleiden!

In 2018 trok de band een heel jaar op muzikaal avontuur. Elke maand namen de muzikanten hun instrumenten mee naar een bijzondere  plek: een schaatsbaan, autosnelweg, velodroom of kermis. De uitdaging: samenspelen met de locatie. Musiceren en reageren op de muziek die een plek  van nature maakt. Nu is er de volgende fase: kan je die twaalf plaatsen ook ‘meenemen’ naar een concertzaal, met een nieuw publiek? Binnen deze concertreeks worden de beelden van de locaties een alternatieve grafische partituur. De beelden sturen de muziek, maar de muzikanten reageren ook op de beelden.


De band musiceerde op die plekken onaangekondigd en zonder publiek. De mensen die aanwezig waren hoorden bij de plekken of kwamen er toevallig langs. De camera registreerde de muziek, de geluiden, de gebeurtenissen. Elke maand leverde een kortfilm op, met als optelsom een muzikaal beeldverhaal in 12 hoofdstukken. Nu trekken de muzikanten naar 12 zalen in Vlaanderen met hun beelden en indrukken. Kan je dat, een locatie vertalen in muziek? En wat gaat er veranderen in die 12 zalen?

Initiatiefnemer van 12/12 is Bruno Vansina: hij creëerde een concept dat voldoende vrijheid laat en toch een helder beeld geeft van de mogelijkheden van het project. Vansina is het meest bekend door zijn werk in de blazerssectie van Flat Earth Society (FES), maar speelde ook bij o.a. Ewout Pierreux Quintet, Rebirth Collective en Scoreman. De afgelopen jaren organiseerde hij een aantal bijzondere projecten, zoals het 16-koppige Vansina Orchestra, ‘Maité, Het Meisje En De Vogel’ (schimmenspel met muziek van Martin Denny) en Orchestra Exotica.

Met Benjamin Sauzereau (Les Chroniques de l’Inutile, Hendrik Lasure warm bad) haalde Vansina een van de meest originele gitaristen van het moment aan boord. De sterke jonge bassist Cyrille Obermüller (HAST,…) is in geen tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische jazzlandschap. Percussionist Falk Schrauwen (Echoes of Zoo), nog zo’n aanstormend talent, zorgt voor extra ritme en kleur, en met de alomtegenwoordige Teun Verbruggen als ritmische motor van het kwintet kan deze samenwerking alleen maar leiden tot een creatieve weelde.

Deze tournee is een coproductie van JazzLab en deSingel.

Credits

Bruno Vansina - saxofoon, composities
Benjamin Sauzereau - gitaar
Cyrille Obermüller - contrabas
Falk Schrauwen - percussie
Teun Verbruggen - drums
Kim Vreys - video
Roel Snellebrand - geluid

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0