C-TAKT #5: Marcos Simoes

Agenda_Marcos Simoes.JPG

C-TAKT #5: Marcos Simoes

How not to be understood?

20:45
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€8

In dit project benadert Marcos Simoes kunst als een geest. Een geest die de kunstenaar omringt en die voortdurend actief is tijdens het proces en op onvoorspelbare manieren verschijnt – alsof hij uit een schijnbare ruimte van niets komt. Een geest die vormloos is op zoek naar een vorm, het oneindige op zoek naar het eindige (vorm) en weer naar het oneindige door de kijker.

Om deze aanwezigheid te begrijpen, werkt hij aan het idee van een verzameling – een kunstgerelateerde verzameling in de vorm van video’s. Hij is geïnteresseerd in hoe ik door een verzameling van stukken / fragmenten van afbeeldingen een Geest kan creëren? Een aanwezigheid in continue beweging, die volgt, beïnvloedt, verschijnt en werkt samen met mij tijdens het vormgeven van dit werk. Een geest die werkt als een onzichtbare dramaturg.

How not to be understood? is een liefdesrelatie met kunst. Liefde als een doorgang naar de ander, een proces van alteriteit, van deterritorialisering, een ervaring buiten het lichaam in de veelvoud van de ander, een creatieve kracht.

Kunst als liefde. Kunst als een geest.

Credits

Creatie & performance: Marcos Simoes
Lichtontwerp: Estelle Gautier
Geluidsontwerp: Christophe Albertijn
Extern oog: Edurne Rubio, Lilia Mestre & Sara Manente
Geluid & video assistant: Jonas Chéreau
Co-productie: C-TAKT, Kunstcentrum Buda
Residentie: WpZimmer
Met de steun van: Vooruit
Administratie: Hiros vzw

Tarieven
Basisprijs
€8
- 26 jaar
€3
C-mine pas met unieke code
€5
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€5
Medewerker
€0