C-TAKT #5: Ugo Dehaes

Agenda_Ugo Dehaes.jpg

C-TAKT #5: Ugo Dehaes

Forced Labor Arena

16:00
Basisprijs 
€8

Hoewel artificiële mensen en mechanische automaten al sinds de oudheid bedacht en gemaakt worden, bestaat het woord robot nog maar 100 jaar. Ondertussen zijn robots alomtegenwoordig in onze maatschappij en wordt verwacht dat er tegen 2030 meer dan 800 miljoen jobs door hen overgenomen zullen worden.

Choreograaf Ugo Dehaes stelt deze evolutie in vraag door ze toe te passen binnen zijn eigen artistiek proces: hij onderzoekt hoe hij zijn dansers kan vervangen door robots en zichzelf door artificiële intelligentie.

Naar aanloop van de tafelvoorstelling Forced Labor (première in 2021) presenteert hij zijn robots in de vorm van een installatie-parcours. In kleine groepjes loop je langs verschillende robots die hard oefenen om danser te worden. Je ziet hoe de robots beter worden in hun bewegingen en je helpt hen om intelligenter te worden door ze zelf te besturen en te beoordelen. Je vangt een glimp op van een toekomstige wereld zonder menselijke lichamen. Maar is dat wel waar we naartoe willen?

Credits

Een installatie-voorstelling van Ugo Dehaes
Sokkels: Helder Steemans
Productie: kwaad bloed
Coproductie: C-TAKT, Feikes Huis Amsterdam
Met dank aan Rebecca Flores, Gertjan Biasino, Marie Peeters en het AI Experience Center van de VUB.

 

© Ugo Dehaes

Tarieven
Basisprijs
€8
- 26 jaar
€3
C-mine pas met unieke code
€5
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€5
Medewerker
€0