C-TAKT #7: Charlotte Bouckaert

agenda - C-takt#7 - Charlotte Bouckaert (c) Charlotte Bouckaert

C-TAKT #7: Charlotte Bouckaert

11 seconds

19:30
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€8

Een tiental seconden is de gemiddelde tijd die een museumbezoeker over heeft voor een kunstwerk. In 11 seconds bekijkt Charlotte Bouckaert samen met haar publiek een voorstelling lang één foto: een buitenaanzicht van het Guggenheim Museum in New York.

Charlotte Bouckaert is gefascineerd door fotografie. In haar performances hanteert ze de camera zo, dat niet de gestolde foto onze aandacht krijgt, maar wel de actie die eraan voorafgaat. Of, zoals in 11 seconds, krijgt een foto een nieuw leven in verrassende verhalen.

Op het toneel staat een werktafel met papier, schaar, verf, etc. Het atelier van een bricoleur. Een videocamera projecteert op de achterwand wat er op de tafel gebeurt. De performer manipuleert de foto continu en laat zo onze lezing van het beeld verschuiven.

De foto van het Guggenheim Museum is voor Charlotte Bouckaert het vertrekpunt van een speelse verkenning van onze manier van naar kunst te kijken, van de relatie tussen de kunst en de werkelijkheid, van het museum als instituut, van fotografie en vergankelijkheid, enz. Eerst en vooral wil 11 seconds een ode zijn: aan de kunst zelf, aan kunstenaars en aan onze moeizame pogingen om iets zinnig te zeggen over kunst.  

bekijk hier de overzichtspagina met het volledige programma van het C-takt festival.

Credits
Concept & performance: Charlotte Bouckaert

Dramaturgie: Bart Van den Eynde
Audio Mix / Extra Sounddesign: Benjamin Dousselaere
Original Muziek: Nicolas Roseeuw
Techniek: Christoph Donse
Productie: Platform 0090
Coproductie: Toneelhuis, C-TAKT
Met de steun van: Workspacebrussels Met dank aan Kunstenwerkplaats, Zsenne Art, De Grote Post Oostende

Tarieven
Basisprijs
€8
- 26 jaar
€3
C-mine pas met unieke code
€5
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€5
Medewerker
€0