C-TAKT #7: Elisabeth Borgermans

agenda - C-takt#7 - Elisabeth Borgermans (c) Olympe Tits

C-TAKT #7: Elisabeth Borgermans

ZÄSUR (première)

20:45
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€8

ZÄSUR is een choreografische verkenning van verlangen en verlatenheid, muzikaal voortgestuwd door golven Mahler en Metal. Een vrouwelijke performer kijkt naar een ver en nabij verleden en gaat, in een zoektocht naar inzicht, in dialoog met o.a. Gustav Mahler, Friedrich Hölderlin, Rosa Luxemburg, Yvonne Rainer, Straub/Huillet en experimentele metal-genres. Terwijl ze in en uit de choreografische ruimte beweegt, wordt het publiek uitgenodigd haar te volgen in een labyrint van intensiteit en distantie, intieme én afstandelijke situaties. Ze vraagt zich daarbij steeds af: “Waarom liep het zo, en niet anders?”.

Esthetisch en artistiek vertrekpunt van ZÄSUR is de vraag: 'Wat is de functie van een breuk, opgevat als een moment in een veranderingsproces?' Breuken of verschuivingen manifesteren zich in de tijd; in een individu, in een geschiedenis, in een sociale of politieke context. Dansend en denkend via verschillende persoonlijke, artistieke en theoretische perspectieven, onderzoekt ZÄSUR daarmee welke mogelijke betekenissen, lichamelijke ervaringen, gevoelens en bewegingen de specifieke impact van een breuk met zich meebrengt.
Zo ontstaat een kenmerkende en intrigerende bewegingstaal, laverend tussen esthetisch formalisme, precisie en brutaliteit.

bekijk hier de overzichtspagina met het volledige programma van het C-takt festival.

CREDITS
Choreografie en uitvoering: Elisabeth Borgermans
Muzikale dramaturgie en montage: Alain Franco
Artistieke medewerking: Bryana Fritz, Thomas Vantuycom
Licht en techniek: Luc Schaltin
Zakelijke leiding en productie: Lenneke Rasschaert
Administratie: Kate Olsen
Productie: BAIKE
Coproductie: C-TAKT, DansBrabant, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Perpodium
Partners: Cultuurhuis de Warande, GC De Kroon
Met de steun van: de Vlaamse overheid, de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie
Met dank aan: JOJI INC, Walpurgis

Tarieven
Basisprijs
€8
- 26 jaar
€3
C-mine pas met unieke code
€5
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€5
Medewerker
€0