C-TAKT #7: Marcia Liu

agenda - C-takt#7 - Marcia Liu (c) Klaas Boelen

C-TAKT #7: Marcia Liu

Dr. Strange Love II: How I Stop Thinking & Fall in Love with a Cat (Première)

19:30
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€8
Koop tickets

Wat betekent 'falling in love with a cat’? Dat is de vraag die ik stel vanuit de levenservaring met een gedomesticeerd dier. Naast alle denkbeelden en redenen die ik op die liefde zou kunnen projecteren, raakt deze relatie me op de een of andere manier om de mogelijkheid te onderzoeken, om de exclusiviteit van de menselijke subjectiviteit te resetten en te beschouwen. Hoe dit "andere" wezen te ontmoeten, niet als eigenaar en huisdier, meester en slaaf, maar als voelende lichamen?

Het zet verschillende belichaamde reizen op gang waarbij ik mezelf als figuur onder verschillende gedomesticeerde omgevingen plaats, waar zowel menselijke als niet-menselijke dieren worden onderworpen. In mijn poging om te "deterritorialiseren", en mislukte pogingen om een ​​dier te worden, vond ik mijn lichaam verstrikt in ons verhaal en de geschiedenis van domesticatie, waar wildernis wordt vernederd, getemd, veroverd, gecontroleerd voor massaproductie of vervormd voor exotisme. In pogingen om de onuitputtelijke ander te ontmoeten, werd ik verstikt in een door mensen gemaakte steriele kooi.

In dit werk belichaam en visualiseer ik het rijk waar de kloof tussen menselijke en niet-menselijke lichamen gedefinieerd is als - er was eens, aan het begin van ons verhaal van domesticatie. hoe ontvouwt een vreemde liefde de voorwaarden voor empathische gevoeligheid, tussen en onder soorten? Door mijn groteske poging om mijn kat te ontmoeten, wil ik vensters openen voor wat verantwoordelijkheid kan betekenen in een wereld van verschillen.

“How to flourish together in difference without the telos of a final peace” - When Species Meet, Donna Haraway

Credits
Concept & Performance: Marcia Liu

Geluid & Beeld: Klaas Boelen
Geluidsonderzoek: Adrian Kurth
Design kubus & kostuums: Alessandro Licata
Dramaturgisch advies: Simon Baetens (workspacebrussels)
Extern oog & touring assistentie: Coral Ortegal
Residenties: CC Berchem, C-takt, Le BAMP, SummerStudios, Théâtre la Balsamine, Workspacebrussels
Coproductie: C-takt, Workspacebrussels
Ondersteuning: Le BAMP, Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)
Met dank aan: Erik Minnen, Xander Houben en het technisch team van Dommelhof voor de contructie van de kubus; Kosmonaut Productions; Les Moutons Bruxellois; Matthieu Virot voor electronische constructies.
Productie en logistieke assistentie door: True Blue asb

Tarieven
Basisprijs
€8
- 26 jaar
€3
C-mine pas met unieke code
€5
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€5
Medewerker
€0
Tickets