C-TAKT #7: Steven Michel

agenda - C-takt#7 - Steven Michel (c) Laetitia Bica

C-TAKT #7: Steven Michel

Datadream (première)

20:45
Kleine zaal
Basisprijs 
€8

DATADREAM is een ritualistische solo van Steven Michel, waarin hij op speelse wijze verbanden legt tussen het technologische en het spirituele.

Sinds mensenheugenis zijn we met zijn allen reizigers die via onze geest - en het collectieve on(der)bewuste - toegang krijgen tot parallelle werelden. Sinds enkele decennia is er daarnaast ook een portaal dat ons toegang verschaft tot een extra dimensie: het wereldwijde web met haar oneindige venster. Het internet legt archetypen bloot die hun oorsprong vinden in oude mythologieën, en recycleert ze. Het heeft een eigen woordenschat ontwikkeld geënt op de thema's liquiditeit, magie en biologie. Het internet is een ecosysteem, zorgvuldig vormgegeven en bewoond. ‘In this digital grotto birds tweet, bells chime, teeth are blue, viruses proliferate and trolls roam’ aldus Steven.

Als digitale sjamaan en hedendaagse trickster neemt Steven het publiek mee op een dromerig-psychedelische verkenningstocht langs de meanders van een donker web. De tocht voert ons doorheen een wereld waarin linken worden gelegd tussen een veranderende state of consciousness, new age-geloof en new media-doctrine, draadloze communicatie en occulte praktijken. DATADREAM wil het lichaam en de stem opnieuw aan kracht laten winnen in ons digitale tijdperk. Het virtuele niet langer louter naar voren schuiven als een escapistische technologie, maar behandelen als een onzichtbaar maar cruciaal facet van de werkelijkheid waarin we leven. Een werkelijkheid waarin alles met elkaar verbonden is en het virtuele wordt ingeschakeld om een nieuwe soort groepsrituelen te creëren.

DATADREAM versmelt choreografie, visual storytelling en experimentele video. Het wordt een fysieke en vocale bezwering van het verleden, het heden en de toekomst.

bekijk hier de overzichtspagina met het volledige programma van het C-takt festival.

Credits

CONCEPT EN UITVOERING:    Steven Michel
GELUIDS- EN MUZIEKONTWERP:
 Raphaëlle Latini en Mathieu Bonnafous
VIDEO-ONTWERP:
Laetitia Bica
LICHTONTWERP:
  Jan Fedinger
KOSTUUMONTWERP:
Valérie Hellebaut
ASSISTENTIE DRAMATURGIE:
 Lynda Rahal
ARTISTIEK ADVIES:
Théo Mercier
OUTSIDE EYE:
Jan Martens
VIDEO BRONMATERIAAL:
Laetitia Bica en Steven Michel
VIDEO EDITING:
Jan Fedinger en Laetitia Bica
PRODUCTIE:
 GRIP
FOTO : Laetitia Bica

 

INTERNATIONALE SPREIDING:  A propic / Line Rousseau en Marion Gauvent

RESIDENTIES:  Montévidéo (Marseille, FR), WorkSpaceBrussels (BE), Le Gymnase CDCN Roubaix Hauts-de-France (FR), wpZimmer (Antwerpen, BE) en CAMPO (Gent, BE)

COPRODUCTIE:  CND Centre national de la danse (Parijs, FR),    C-TAKT (Limburg, BE), Le Gymnase CDCN     Roubaix Hauts-de-France (FR), wpZimmer (Antwerpen, BE), CAMPO (Gent, BE) en Perpodium

MET DE STEUN VAN  de Vlaamse Overheid, de stad Antwerpen, de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest

 

       

 

 

 

Tarieven
Basisprijs
€8
- 26 jaar
€3
C-mine pas met unieke code
€5
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€5
Medewerker
€0