CIAP - GESLOTEN

CIAP Lichen

CIAP - GESLOTEN

Lichen #1 Lucie Ménard / Petrichor

Doorlopend open van 10:00 tot 17:00
Polyvalente zaal - C-mine Energiegebouw
Gratis

Ontdek de dynamische hedendaagse kunstruimte CIAP op de eerste verdieping van het Energiegebouw dat op 13 september haar deuren opent. CIAP nodigt kunstenaars, curatoren, onderzoekers en buurtbewoners uit om deel te nemen aan projecten die actuele thema's bevragen.

Lichen is een prijs voor startende curatoren en is een initiatief van CIAP platform voor hedendaagse kunst en het departement Curatorial Studies aan het KASK School of Arts. De uiteindelijke winnaar krijgt de mogelijkheid om een project bij CIAP te realiseren en krijgt hiervoor zowel financiële, productionele als inhoudelijke ondersteuning. Dit jaar presenteren CIAP en KASK met trots de groepstentoonstelling Petrichor, samengesteld door de laureaat van de editie van 2019, Lucie Ménard. 

Het duo kunstenaars-architecten Ciel Grommen & Maximiliaan Royakkers presenteren de resultaten van hun onderzoek naar de historische productie techniek van baksteen op de voormalige mijnsite van Winterslag. Tegelijkertijd kan je de groepstentoonstelling Petrichor bezoeken. De tentoonstelling celebreert micro-fenomenen die ons dagelijks leven vormgeven, maar haast onzichtbaar blijven. Om deze alsnog waar te nemen, zijn vertraging en concentratie onmisbare begrippen. De uitnodiging om te onthaasten en te observeren, mag dan wel onschuldig lijken, ze is vandaag meer dan ooit politiek van aard in het licht van de huidige pandemie.

Praktisch

De expo is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 10 uur tot 17 uur.

Credits

Het project is gerealiseerd in collaboratie met Curatorial Studies, KASK School of Arts. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Genk en de CIAP-leden.

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Gratis
€0