Circumstances

Agenda_Exit_(c) Will Blenkin
Kleine zaal
Basisprijs 
€4
Reserveer

Vier individuen, die elkaar ontmoeten in een grote, indrukwekkend installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.

We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen zoals deze vier? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans.

Exit is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien.

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander.

Het mooie aan Exit is dat choreograaf-regisseur Piet Van Dycke en zijn performers knap weten te doseren en te timen. Het tempo blijft hoog, het ritme blijft strak, doordat ze geen bewegingspatronen uitmelken, maar er net frisse variaties in aanbrengen, en dat met geinige flair en flegmatiek. Menig kind hoor ik na de voorstelling zeggen: ‘Dat wil ik later ook kunnen.’

© Tuur Devens, Theaterkrant.

Credits

Concept, choreografie; Piet Van Dycke

Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin

Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin

Muziek: Bastiaan van Vuuren

Dramaturgie: Marie Peeters

Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld

Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam

Vooronderzoek: Bravo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet

Productie: Circumstances

Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Cir'uit, Miramiro, Cirklabo

Met steun van PLAN, Stad Leuven en Grensverleggers/deBUREN (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)

 

 

Tarieven
School
€4