Compro Oro

Compro Oro_copyright Athos Burez.jpg

Compro Oro

Jazz op het terras

Inschrijving verplicht. Beperkte capaciteit omwille van coronamaatregelen.
20:15
C-mine terras
Gratis
Koop tickets

In de zomer van 2020 wordt Jazz op het plein omgetoverd naar een coronaproof versie op het idyllische terras van het Energiegebouw. Compro Oro, één van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz, heeft gedaan sinds hun debuut in 2015.

Hun eerste album, ‘Transatlantic’, was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader. Meer dan een retro-oefening was het een platform voor vurige improvisatie. In de pers werd het album geroemd als een dronken mengsel van Buena Vista Social Club en Los Cubanos Postizos van gitarist Marc Ribot.

In 2017 volgde ‘Bombarda’, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba, richting zuiden en oosten, wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde. Geen palmbomen en cocktails in Havana deze keer maar een lsd-trip in een groezelige kelder in West-Afrika.

Op het nieuwe album 'Suburban Exotica', dat op Sdban Ultra verscheen, gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Het album is geproduceerd door toetsenist Dijf Sanders en met speciale gast Joachim Cooder.

Credits

Wim Segers - vibraphone, marimba, synth, glockenspiel, percussion
Bart Vervaeck – electric guitar, pedal steel, oud, 5-string banjo
Matthias Debusschere – electric bass, electric ukulele
Falk Schrauwen – kalimba, congas, percussion
Frederik Van den Berghe - drums

Coronamaatregelen

  • De deuren openen om 19.15 uur om het publiek gespreid te laten toekomen. Het concert start stipt om 20.15 uur. De concerten gaan door op het terras van de grote zaal. Bij regenweer gaat het concert door op het podium van de grote zaal waarbij dezelfde richtlijnen zullen gelden.
  • De stoelen zullen geschikt worden conform de social distancing regels.
  • Op het terras van de grote zaal zal horecapersoneel met mondmasker uw drankbestelling opnemen. U kan uw drankje al zittend nuttigen. Op het podium van de grote zaal zal geen drankbediening voorzien worden.
  • Lees de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die C-mine neemt.

 

Tarieven
Basisprijs
€0
Tickets