Compro Oro

Compro Oro_copyright Athos Burez.jpg

Compro Oro

Jazz op het terras

Volzet - het concert gaat in de zaal door omwille van de frisse weersvoorspelling
20:15
Gratis

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat kan Havana zijn. Of Mogadishu. Of Gent. Dat is precies wat Compro Oro, een van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz, heeft gedaan sinds hun debuut in 2015.

Hun eerste album, ‘Transatlantic’, was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader. Meer dan een retro-oefening was het een platform voor vurige improvisatie. In de pers werd het album geroemd als een dronken mengsel van Buena Vista Social Club en Los Cubanos Postizos van gitarist Marc Ribot.

In 2017 volgde ‘Bombarda’, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba, richting zuiden en oosten, wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde. Geen palmbomen en cocktails in Havana deze keer maar een lsd-trip in een groezelige kelder in West-Afrika.

Op het nieuwe album 'Suburban Exotica', dat op Sdban Ultra verscheen, gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Het album is geproduceerd door toetsenist Dijf Sanders en met speciale gast Joachim Cooder.

Credits

Wim Segers (vibraphone, marimba, synth, glockenspiel, percussion)
Bart Vervaeck (electric guitar, pedal steel, oud, 5-string banjo)
Matthias Debusschere (electric bass, electric ukulele)
Falk Schrauwen (kalimba, congas, percussion)
Frederik Van den Berghe (drums)

Coronamaatregelen

  • De deuren openen om 19.15 uur om het publiek gespreid te laten toekomen. Het concert start stipt om 20.15 uur. De concerten gaan door op het terras van de grote zaal. Bij regenweer gaat het concert door op het podium van de grote zaal waarbij dezelfde richtlijnen zullen gelden.
  • De stoelen zullen geschikt worden conform de social distancing regels.
  • Op het terras van de grote zaal zal horecapersoneel met mondmasker uw drankbestelling opnemen. U kan uw drankje al zittend nuttigen. Op het podium van de grote zaal zal geen drankbediening voorzien worden.
  • Lees de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die C-mine neemt.

 

Tarieven
Basisprijs
€0