Damien Jurado

Damien

Damien Jurado

Little Waves concert

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€22
Koop tickets

'What's new, Tomboy' is al Jurado's 15de album. En wat nog straffer is, hij stelde nog nooit teleur.

Artiest en songwriter Damien Jurado zit in een creatieve flow die blijft gaan. Zijn album 'Loose' uit 2019 volgde hij tijdens dit voorjaar op met 'What's New, Tomboy?'. Terwijl Jurado zich in 'In the Shape of a Storm' tot de kern ontrafelde horen we in 'What's New, Tomboy' dat de artiest opnieuw extra lagen aan zijn sound toegevoegd heeft. Dit met zijn stem en ritmesecties op de voorgrond. Deze sound is het duidelijkst in het openingslied van het album 'Birds Tricked into the trees' dat je hier kan beluisteren (zie 'Meer over'). Voor de eerste keer zingt Damien Jurado niet tot je als iemand die verwilderd op de verkeerde filmset terecht is gekomen, wel als een gids die je meeneemt door een landschap aan ervaringen.

'What's New, Tomboy?' (2020)

'What’s New, Tomboy?' is een uitgepuurd album van onvruchtbare openbaringen: soms frail, soms bevestigend, soms wrang en gewoonlijk een versleten mix van al die gevoelens.“When You Were Few” bijvoorbeeld schreef Jurado terwijl hij zich van vele materiële bezittingen ontdeed. Jurado's beslissing om zich van spullen te ontdoen zette hij verder in de helderheid van zijn lyrics, maar ook in de muzikale productie van het album door reverb weg te laten. Deze collectie is er één van uitgesproken liederen, van een cut-and-dry variant. Jurado.

De basgitaar, behendig gespeeld door Josh Gordon komt naar de voorgrond. De songs van 'What’s New, Tomboy?' stralen een warmte uit van een eenzame veranda in het midden van desoriënterende duisternis. Ondanks de geaarde uitvoering is de vocabulaire van songs zoals 'Sandra', 'Ochoa' en 'Alice Hyatt' openhartig.

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€22
- 26 jaar
€17
C-mine pas met unieke code
€19
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€17
Medewerker
€0
Tickets