de Roovers

AGENDA_BeeldNasleep_deRoovers.jpg

de Roovers

De lange nasleep van een korte mededeling

19:30
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€20

In 'De lange nasleep van een korte mededeling' raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn.

Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan. De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer.

De Roovers kiezen er uitdrukkelijk voor om in deze bijzondere tijd een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. Het is “coronaproof” in sé; zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. De lange nasleep van een korte mededeling stond al langer op ons verlanglijstje, de flexibiliteit ervan maakt het net nu uitermate geschikt.

Credits

tekst: Magne van den Berg
van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente
scenografie: Stef Stessel

kostuums: Pynoo
lichtontwerp en techniek: Bert Vermeulen

Het theaterprogramma van C-mine 20/21 werd mee vorm gegeven door Het nieuwstedelijk, artist in residence in C-mine.

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€20
- 26 jaar
€15
C-mine pas met unieke code
€17
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€17
Medewerker
€0