Destroyer

Destroyer - Little waves concert

Destroyer

Little Waves concert

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€20

Daniel Bejar is een Canadese singer-songwriter uit Vancouver, British Columbia. Hij is de frontman van Destroyer en lid van de indierockband The New Pornographer.

Hij begon Destroyer als een solo thuisopnameproject in de jaren negentig. Door het verkennen en omverwerpen van genres als glam, MIDI, yacht rock, en zelfs underground Spaanse onafhankelijke artiesten, werd Bejar uitgeroepen tot ‘Rock's Exiled King’ door The Fader.

LABYRINTHITIS

LABYRINTHITIS is een reis diep in het onbekende land van Dan Bejar. Het bruist van mystiek en bedwelmend terrein, de draden van Bejar's notities doorweven met een schat aan toespelingen die zowel griezelig bekend als intiem verbijsterend zijn. ‘Do you remember the mythic beast?’ vraagt Bejar aan het begin van ‘Tintoretto, It's for You’, en werpt een fakkellicht over de gangen van het labyrint. ‘Tintoretto, it's for you/ The ceiling's on fire and the contract is binding.’

Meer dan een geheimzinnig raadsel voor de luisteraar, kronkelt LABYRINTHITIS ook voor Bejar door onbekend terrein. Het album is grotendeels geschreven in 2020 en opgenomen in de daaropvolgende lente. Bejar en zijn vaste medewerker John Collins zijn vaak op zoek naar mythische artefacten die ergens onder de dansvloer begraven liggen, van de blitse spiraal van ‘It Takes a Thief’ tot de Books-iaanse collage van het titelnummer. De eerste ideeën voor songs kwamen van disco, Art of Noise en New Order, waarbij Bejar en Collins zich opmaakten voor de over-the-top madcappery.

 

 

Support act: AOIFE NESSA FRANCES

Singer-songwriter Aoife Nessa Frances bracht de afgelopen twee jaar door in Ierland. Hier werkte ze aan nieuwe muziek. Haar debuutalbum 'Land of No Junction' uit 2020 oogstte al veel lof van onder meer Uncut, The Quietus, MOJO, Aquarium Drunkard and Pitchfork. Die laatste zegt het volgende: "Frances demonstrates throughout Land of No Junction, the smallest, simplest pleasures can have lasting effects."

Het nieuwste album, 'Protector' is een persoonlijke, mystieke reis van zelfontdekking door ontheemding, transformatie en herstel. In Aoife's eigen woorden:"Writing and recording this album was a spiritual experience. I experienced love for my family on a level I didn’t know existed, while slowly putting myself back together and watching the "protector" in me grow much bigger. 'Protector' acknowledges the part of myself that steers me towards a brighter path."

 

Tarieven
Basisprijs
€20
- 26 jaar
€15
C-mine pas met unieke code
€17
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€17
Medewerker
€0