Die Verdammte Spielerei

Agenda Die Verdammte Spielerij

Die Verdammte Spielerei

15:00
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18

Of het nu via Kapitein Zeppos of de Efteling komt, verschillende generaties maakten kennis met de  wonderlijke muziek van Bert Kaempfert. Het prettig gestoorde, maar tevens hypergetalenteerde orkest ‘Die Verdammte Spielerei’ brengt ode aan deze muzikale grootmeester.

'Die Verdammte Spielerei' breidt uit. Met ruim 10 muzikanten en 2 dansende zangeressen snijden ze het oeuvre van Bert Kaempfert aan, één van de grootste songschrijvers uit de jaren ‘60. Het reusachtige muzikale repertoire van de man is naast de bratwurst wellicht het strafste wat Duitsland voortgebracht heeft sinds de Tweede Wereldoorlog. Met Kaempferts compositie ‘Strangers In The Night’ had Frank - Blue Eyes - Sinatra een wereldhit te pakken. Je kent ongetwijfeld ‘A Swingin’ Safari’, een nummer dat al jaren steevast een plek krijgt in de setlist van de Spielerei. Denk ook aan ‘Living It Up’ dat gebruikt werd voor de Vlaamse jeugdserie Kapitein Zeppos.

De Spielerei kaapt niet alleen Kaempferts muziek, maar ook zijn stijl. Vreugde en plezier stromen van het podium. Stefaan De Winter praat, zingt en grapt de avond aan elkaar. Het wordt een matineevol vrolijkheid en vergeten wereldhits uit de jaren ’60, toen muziek nog werd gespeeld met vlinderdas en niet in gescheurde jeans. Geen dubbele bodems maar schitterende, eenvoudige oorwurmen die nog weken zullen nazinderen. Kaempfert-geweiss!

Recensies

“I want to make music for everyone. It must be enjoyed by all. Otherwise it is pointless.” Bert Kaempfert

“Er is niets mis met vrolijkheid, de wereld is al droevig genoeg!” Stefaan De Winter

Credits

Stefaan De Winter (zang en woord)
Roeland Vanhoorne (sopraansaxofoon, klarinet)
Pieterjan Vandaele (altsaxofoon)
Bjorn Verschoore (tenorsaxofoon, klarinet)
Thomas Van Gelder (baritonsaxofoon, basklarinet)
Ruben Cooman (percussie)

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Medewerker
€0