dOFt

agenda dOFt - dummies
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€4
Reserveer

“DUMMIES is eigentijds, zorgvuldig, doordacht en mathematisch van vorm. Maar geplaatst in een context met voor iedereen herkenbare elementen. 

 

DUMMIES is relevant, herkenbaar en toont op een speelse manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal van de dummies is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk en de fysieke risico’s. Ze geven ons een aparte kijk op wat wij als ‘normaal’ beschouwen. Een toegankelijke en humoristische dansvoorstelling waarbij drie dummies de klungeligheid van onze doe-het-zelf-maatschappij laten zien.

 

Over de ongeschreven regels van onze doe-het-zelf-maatschappij

 

Ons sociaal leven zit vol ongeschreven regels. In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, ‘gezondheid’ zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. In DUMMIES zien we drie individuen die deze regels niet kennen, maar wel terecht komen in situaties waar ze nuttig kunnen zijn. Enkel hun instinct rest nog. En dat zou wel eens voor grappige, maar pijnlijke situaties kunnen zorgen… Ze hebben evenveel kans om elkaar te begrijpen. Of botsen ze juist in hun onwetendheid?

 

Piet weet hierdoor zijn publiek een entree te verschaffen om de abstractie van een kunstvorm als dans associatief en persoonlijk te ervaren.” - Annette Embrechts, recensente Volkskrant 

 

“Piet creëert in DUMMIES een fris, eigen, fysiek vocabulair waarin hij acrobatiek, expressieve beweging en gevoel voor humor tot één geheel mengt.” – Heleen Volman, voormalig artistiek leider Dansbrabant  

 

Credits
Concept & choreografie: Piet Van Dycke
Dans & spel: Julia Van Rooijen, Georgia Begbie, Piet Van Dycke 
Eindregie & muziek: Jonas Vermeulen
Scenografie: Menno Boerdam
Vooronderzoek: Diarmuid Armstrong, Laetitia Janssens, Seppe Bauters  
Dramaturgisch advies: Marie Peeters
Productie: Collectief dOFt
Coproductie: HET LAB Hasselt
Productieleiding: Sam Cunningham
Techniek: Daan tytgat, Maarten Brants, Anton Spiessens
Verkoop & spreiding: Martine Van Autrijve, Koortzz

Met dank aan: deRUIMTE, 30CC en PLAN

Tarieven
School
€4
Datums