Double Bill: Inne Ubben | Annelies Van Hullebusch

Double Bill

Double Bill: Inne Ubben | Annelies Van Hullebusch

Thuis, Home, Domov

Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18
Datums & tickets

In dit dubbelprogramma maak je kennis met het werk van de jonge Limburgse theatermaker Ine Ubben én de nieuwe voorstelling van Annelies Van Hullebusch.

Annelies Van Hullebusch (eerder al in C-mine met Kopfkino  en Dorp) is een verhalenverteller en beeldend theatermaker, met een grote liefde voor detail. Aan de hand van kaarten, maquettes, maar ook interviews en schetsboeken neemt ze haar publiek mee in warme en oprechte verhalen.

Ine Ubben behaalde in 2020 haar master Director of Devised and Object Theatre aan DAMU in Praag. Ze maakte nog enkele tussenstops, maar is nu terug in België aan de slag. Ze maakt ene nieuwe voorstelling bij Theater De Spiegel en maakt ook eigen nieuw werk. Annelies Van Hullebusch is haar artistieke coach voor Thuis, Home, Domov’.

Ine Ubben, ‘Thuis, Home, Domov’   

Wat is de kleur van jouw favoriete koffietas, die ‘s ochtends met je meereist van de keuken naar je ‘home office’?
Heb jij ook ergens een verzameling schelpen of stenen die je van een reis mee naar huis bracht?
Zoek eens onderin je rugzak, verbergt zich daar een balpen of een potlood dat je ooit van een vriend ‘leende’ en dat sindsdien met je mee op pad gaat...
In ons dagelijks leven zijn we zo verstrengeld met de dingen en beschouwen we ze als vanzelfsprekend, maar wanneer we de tijd nemen om er met aandacht bij stil te staan, blijkt er meer te ontdekken. De rondslingerende sokken zijn sporen van onze huisgenoten. De enkele tandenborstel in zijn bakje herinnert ons eraan dat we hier (nog steeds of opnieuw) alleen leven. De verhalen die we in onze voorwerpen verzamelen zijn intiem en persoonlijk en tonen tegelijkertijd een gemeenschappelijkheid, iets dat ons verbindt.

De voorstelling THUIS, HOME, DOMOV is een participatieve theatervoorstelling waarin theatermaker Ine Ubben met haar publiek op zoek gaat naar de poëzie van het alledaagse, door het verzamelen van persoonlijke voorwerpen. Dingen die we meedragen in zakken, handtas, rugzak en dingen die we als ‘close companions’ in huis regelmatig tegenkomen. THUIS, HOME, DOMOV  is een speelplaats, een ontmoetingsplek voor mensen en objecten, waar we observeren, verkennen, spelen, verzamelen, documenteren, ontdekken, in vraag stellen...

Credits
Concept en spel: Ine Ubben
Artistieke begeleiding: muzikante Astrid Bossuyt en beeldend kunstenaar Marie van Praag
Coaching
: Annelies van Hullebusch
Grafisch ontwerp: Rufina Bazlova
Ondersteund door/in samenwerking met/Co-creatie/Partners:
C-mine Cultuurcentrum, C-takt, De Veerman, Het Nieuwstedelijk, Performance Art Space Cross Attic Prague, Stad Genk Dienst Cultuur

 

Annelies Van Hubbebusch ‘Boek Steen Papier’
Annelies Van Hullebusch vertrekt voor BOEK-STEEN-PAPIER vanuit enkele ‘mijlstenen’ die haar leven hebben bepaald, beïnvloed en verrijkt. Daar maakt ze een tactiele voorstelling van op de manier die haar zo eigen is: vol ambacht, detail, poëzie, papier, maquettes, projecties, kleur en schoonheid. Ze verhoudt zich in verschillende lagen en op verschillende afstanden tegenover beeld en geluid. Ze interviewt, praat, combineert, tekent, concludeert en fantaseert.        
Het publiek zit op de tribune met een mooi gebonden boek op schoot dat uit vijf hoofdstukken bestaat. Hun blik reist tussen foto’s, woorden en tekeningen in het boek, beelden op het podium en de verhalen die Annelies live vertelt. Nieuw gecomponeerde muziek klinkt dichtbij of veraf. Elk hoofdstuk heeft een persoonlijke aanleiding, maar zoomt uit naar een universeel verhaal over kracht, overtuiging en zwakte. Een individuele leeservaring en gemeenschappelijke kijkervaring raakt op die manier mooi met elkaar verweven.

Vergeet je leesbril niet!

Credits
Concept en spel Annelies Van Hullebusch
Dramaturgie Wanda Eyckerman
Muziek John Birdsong 
Boekvormgeving Sarah Schrauwen
Productie Watmarswas
Met de steun van de Stad Antwerpen en De Vlaamse Gemeenschap

www.anneliesvanhullebusch.be

 

Praktisch

Er zijn 2 tijdsblokken voor deze double bill
Blok 1: 18.30 uur : Ine Ubben // 20.15 uur: Annelies Van Hullebusch
Blok 2:  20.15 uur: Annelies Van Hullebusch // 21.30 uur: Ine Ubben

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0
Tickets