Echoes of Zoo GEANNULEERD

Agenda: Echoes of Zoo (c) Grégoire Verbeke

Echoes of Zoo GEANNULEERD

Jazz op het plein

Reservatie mogelijk vanaf 21 juli.
20:15
C-mine plein
Gratis

Omwille van ziekte van een van de bandleden kan het concert van vanavond helaas niet doorgaan.

Echoes Of Zoo is een band met een compleet uniek geluid. Het opwindende van Midden-Oosterse rockmuziek vermengt het viertal met de rake complexiteit uit West-Afrikaanse percussie en een handvol stomende dubklanken, waarbij dat alles ten dienste staat van hun psychedelische jazz met een punkattitude. In het decor van Zomerslag ongetwijfeld een unieke beleving.

Nadat begin 2019 met ‘First Provocations’ een eerste ep in eigen beheer uitkwam, werd de band meteen lovend ontvangen door zowel publiek als professionals. Echoes Of Zoo viel zo snel in de smaak bij enkele baanbrekende organisaties en festivals in de sector: onder meer werden ze al uitgenodigd op het Brussels Jazz Festival, BRDCST Festival (AB), Brosella Festival.

Met ‘BREAKOUT’ stuwt Echoes Of Zoo hun door adrenaline aangedreven jazzklanken naar almaar spannendere niveaus. Slechts zelden wist één enkel woord een volledige muzikale sfeer zo treffend te vatten: de kooi werden geopend en zal nooit meer worden gesloten. ‘BREAKOUT’ viert dat losbreken en zoekt voortdurend naar onverwachte en opwindende ontmoetingen, zowel cultureel als muzikaal.

Doordrenkt met een eclectische reeks Westerse, Oosterse en Afrikaanse invloeden laat Echoes Of Zoo die psychedelische en energetische jazz in alle vrijheid door de straten zwermen — net zoals een wild dier dat net uit zijn kooi stapte en je plots recht in de ogen kijkt. De ontmoeting is direct, de grenzen vallen weg, de energie en adrenaline gieren stevig door.

Credits
Nathan Daems
- saxofoon, percussie
Bart Vervaeck
- gitaar

Lieven Van Pée - bas
Falk Schrauwen - drums

Tarieven
Basisprijs
€0